6. července 2016 • 07:50

Výběr hráčů bez angažmá remizoval v Budějovicích. A teď hurá na Portugalce

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté bez angažmá, hrající pod hlavičkou ČAFH, mají za sebou čtvrtý přípravný zápas v rámci letního kempu. Tentokrát remizovali s druholigovými Českými Budějovicemi 0:0 a mohou se tak pochlubit prvním čistým kontem. To je povzbudivé před turnajem FIFPro, který startuje v pátek, a na český výběr tam čekají silní soupeři. „Před zápasem s Portugalskem dostali větší šanci kluci, co dosud obvykle nastupovali spíš do druhé půle, šetřili jsme síly,“ poznamenal trenér Libor Pala.



Výběr ČAFH se obvykle prezentoval útočným fotbalem a měl řadu šancí, tentokrát ho však soupeř pustil jen do jediné příležitosti. To uznal i Pala. „Měli jsme jen jednu gólovou šanci, i když tam bylo několik momentů, které jsme nedokázali dotáhnout do konce,“ popisoval kouč, jak vypadaly ofenzivní snahy jeho svěřenců.

A tak se pochvaly dočkala, vzhledem k nule na kontě inkasovaných gólů, defenziva. „Musím pochválit stopery Hájovského a Drozda, že vydrželi hrát celý zápas, Brusche za velmi solidní výkon v druhém poločase a středovou formaci z první půle,“ našel klady trenér Pala.

Teď už vyhlíží start turnaje FIFPro, kde před rokem český výběr tolik zazářil. Tehdy ale za soupeři cestoval po celé Evropě, teď je sám pořadatelem akce. „Teď už myslíme na Portugalce, moc se těšíme. Bude to pro nás velká odměna po třech týdnech náročného tréninku.“

Jako dobrou přípravu na mezinárodní zápasy bral duel s Dynamem stoper Tomáš Hájovský. „V Dynamu jsem působil, ale byl to pro mě normální zápas, měl dobrou úroveň. Nastoupili proti nám mladí a houževnatí kluci, hodně nás to prověřilo,“ řekl obránce výběru ČAFH.

S tím souhlasil i jeho spoluhráč Jan Homola. „Kombinačně jsme byli určitě lepším týmem, bohužel se nám ale nepovedlo skórovat,“ dodal.

Dynamo České Budějovice – ČAFH 0:0
Diváků:
150

Sestava ČAFH: Lipš (46. Krbeček) – Kuncl (46. Sus), Hájovský, Drozd, Mendy (46. Brusch) – Stacey, Homola, Marek (46. Lička) – Karvánek (46. Galuška), Stehlík (46. Zeman), Šíma (46. Kabele). Trenér Pala.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud