7. června 2018 • 17:35

Férový chlap, kterého měl každý rád. Fotbalové legendy vzpomínaly na Přibyla

Autor: hnh
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pocta výjimečnému člověku. Fotbalové legendy se sešly na 7. ročníku Memoriálu Lukáše Přibyla konanému k uctění památky někdejšího funkcionáře, jenž zemřel v pouhých třiatřiceti letech na selhání srdce. Jak na něj české ikony v čele s Antonínem Panenkou vzpomínají?



Kamarád se všemi. Tak si pamatuje Lukáše Přibyla někdejší hvězdný záložník Antonín Panenka

„Vždycky když si na Lukáše vzpomenu, tak mi akorát může ukápnout slza. Protože to byl kluk, který k Bohemce patřil. Fotbal miloval, dělal pro něj všechno. Byl neskutečně pilný a byl kamarád se všemi. Vždycky měl dobrou náladu, bohužel s ním vzal špatný konec,“ líčil mistr Evropy z Bělehradu 1976.

Lukáš Přibyl začínal ve sportovní redakci České televize, následně se stal tiskovým mluvčím pražské Sparty. Posléze vykonával funkci sportovního ředitele u Bohemians 1905. V roce 2011 se vrátil na Letnou, kam přišel jako místopředseda klubu. Funkci vykonával do nečekaného skonu v únoru 2012. Už od jeho začátků v televizi si jej pamatuje sparťanský gólman David Bičík.

„Příbu jsem znal ještě jako sportovního redaktora a pak si ho samozřejmě pamatuju jako ředitele Bohemky a následně u nás na Spartě. Já v té době byl v Liberci, ale Příbu pamatuju jako naprosto férového chlapa, který co slíbil, tak dodržel. Myslím, že tak si ho pamatují všichni. Velmi přátelský člověk, kterého měl každý rád,“ vzpomínala ikona Sparty.

Na Lukáše Přibyla zavzpomínal i někdejší ligový kanonýr Petr Švancara „Znali jsme se okrajově, nebyli jsme úplně kamarádi. Pozdravili jsme se a věděli jsme o sobě. Ale člověk registruje, co pro fotbal v Bohemce i ve Spartě dělal a jak se choval. I když jsem Lukáše příliš neznal, tak jsem ho měl rád,“ prozradil někdejší fotbalový střelec.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud