4. prosince 2018 • 11:28

Adámkovou zvolili za druhou nejlepší rozhodčí světa. Velká čest, tvrdí

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Českou rozhodčí Janu Adámkovou zvolila Mezinárodní federace fotbalových historiků a statistiků (IFFHS) druhou nejlepší ženskou sudí za rok 2018. V hlasování expertů z 90 zemí ji předčila pouze Němka Bibiana Steinhausová, která jako první žena pískala bundesligu.



Čtyřicetiletá Adámková letos řídila finále Ligy mistryň a pravidelně rozhoduje zápasy druhé nejvyšší soutěže mužů. Na konci listopadu pískala jako druhá žena v historii po Dagmar Damkové první ligu, konkrétně duel Olomouce s Mladou Boleslaví.

"Zažívám nádherné období, kdy mě potkávají samé pozitivní zprávy. Nejprve zápas v české mužské nejvyšší soutěži, v pondělí delegace na mistrovství světa a dnes skvělé druhé místo v anketě IFFHS," řekla Adámková.

"Tohle je to nejlepší, co mě v kariéře potkalo, především nominace na MS je splnění snu. A velmi si považuju i dnešního umístění v anketě IFFHS, beru to jako ocenění za to, že se mi letošní rok na hřišti povedl. Být v takové společnosti je velká čest," dodala.

Nejlepším mužským rozhodčím se stal Argentinec Nestor Pitana s výrazným náskokem před Nizozemcem Björnem Kuipersem a Miloradem Mažičem ze Srbska. Žádný Čech se mezi osmnáct sudích s alespoň bodem nedostal.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud