Štěpán Filípek
27. listopadu 2018 • 17:14

Ligové (o)hlasy: Další růže, stromy na Letné a kdo koho oje*al

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Sparta - Baník: Haraslín nádhernou ranou překonal Markoviče, 4:1!
Sparta - Baník: Drama na Letné! Ewertonův průnik zužitkoval Kubala, 4:3!
VŠECHNA VIDEA ZDE

TK27, větší je než CR7… Zásadní zjištění uvedlo další dějství nejvyšší fotbalové soutěže a udělalo (ne)slušnou reklamu teplickému klubu a jeho záložníkovi. O víkendu se rovněž potvrdilo, že na Letné pro změnu frčí Kanga Style. Na fotbalovou tematiku by mohl po letech navázat slezský bard, i když teď má kvůli Baníku smutné srdce. A nakonec dáme tu o statistice… Zajímavé výroky 16. kola znovu komentuje rubrika Ligové (o)hlasy.  



„Hraju za Teplice, ne za vyje*anou Spartu, je*u toho Berbra a samozřejmě Peltu.“

Tomáš Kučera, záložník Teplic

Takovou pěknou předehru ligového programu a páteční předehrávky Teplic obstarala aférka severočeského středopolaře Tomáše Kučery. Ten se coby TK27 vyskytl ve videoklipu Off Season interpreta Ca$hanova Bulhar a takříkajíc aktivně zasáhl do hry pasáží, v níž si vzal na paškál pražský velkoklub a bývalé i současné špičky fotbalové asociace. Ta ovšem pro svéráznou uměleckou licenci neprojevila pochopení, a tak si Kučeru předvolala Etická komise FAČR, jejíž existence mnohé překvapila a maturanti z českého jazyka ji považovali za oxymóron či co. Na sociálních sítích se strhla vlna solidarity, následně ovšem shodou okolností zrovna Kučerovi neuznali sudí gól, naopak Teplice oje*ala Dukla a nyní je na řadě Strahov.

Teplický záložník Kučera v problémech. Rapoval proti Berbrovi a Spartě
Video se připravuje ...

„Projevilo se, že Kanga je hlavně v domácích zápasech ten, kdo je nejen při výstavbě, ale i při držení míče na polovině soupeře schopen dát mužstvu kvalitu. Není to výmluva, ale fakt. Suplovat Kangu je skoro nemožné.“

Zdeněk Ščasný, trenér Sparty

Gabonský záložník má tu zvláštní vlastnost, že se o něm mluví v podstatě permanentně: když nastupuje, i když nehraje. Jako v neděli, kdy si sparťané pokazili remízou 0:0 s Jabloncem pěkně nachystané oslavy 125 let od založení klubu. Vyjádření Zdeňka Ščasného má značnou symbolickou sílu, ať již ho budeme interpretovat jakkoli. Například takhle: s určitou nadsázkou řečeno se sparťanský trenér i mužstvo stávají rukojmím hráče, na něhož panují extrémně rozdílné názory.

Pokud to takhle v každém případě půjde dál, bude pro dění na Letné nadále platit jedno staré české úsloví: Pro stromy nevidí les. Respektive pro hráče tým.

„Čeká nás ještě hodně zápasů. Slávisti nejsou žádní supermani, můžou ztratit body stejně jako jiný mančaft.“

Matěj Pulkrab, útočník Sparty

Sparťané aktuálně ztrácejí v tabulce na rivaly z Edenu, kteří vyhráli 3:1 v Karviné, devět bodů. Letenský kanonýr si je ovšem jistý, že lze takové manko lze smazat – a případ Plzně z druhé poloviny minulého ročníku naznačuje, že dít se může ledacos. Navíc je tu poprvé nadstavba. I tak si to žádá patřičná opatření, pokud by se ukázalo, že dál vítězí to druhé „S“ na prsou. Třeba poslat do války co nejdříve Lukáše Štetinu alias Hulka. I když kdo se má dneska v těch mančaftech hrdinů vyznat…

„Kolikátí jsme teď? Čtvrtí? Tak to je výborné, fantastické, mňamina.“

Petr Buchta, obránce Zlína

SESTŘIH: Zlín - Opava 2:0. Tři body zůstaly po gólech Beauguela a Vyhnala na Letné
Video se připravuje ...

Po období útlumu se do toho „ševci“ opět obuli, což potvrdili výhrou 2:0 nad Opavou. Jejich utěšené postavení v tabulce stylově ohodnotil stoper Petr Buchta, který se překvapivě rychle vrátil do sestavy po zranění a tvrdil muziku. Zdá se, že tradiční zlínské jato se přesunulo o kus dál severovýchodním směrem. Do Ostravy.

„Chci říct, že trenéři přede mnou odvedli skvělou práci, já to chci jen někam posunout a udělat pohodu v kabině.“

Martin Svědík, trenér Slovácka

SESTŘIH: Baník - Slovácko 0:3. Ostrava v krizi. Propadla a prohrála už potřetí v řadě
Video se připravuje ...

Musíme zapracovat na defenzivě, tým dostával moc gólů. Musíme zapracovat na ofenzivě, tým dával málo gólů. V mužstvu to nefungovalo. Bylo kondičně špatně připravené. A tak dále, znáte to… Martin Svědík na to jde po nedávném příchodu do Slovácka, kde nahradil Michala Kordulu, jinak a zachoval dekorum. Sice by se soudě jeho slov dalo pochybovat o tom, zda tedy byla nějaká výměna vůbec potřeba, ale dva miliony investované do příchodu zřejmě nejžádanějšího kouče v (donedávna jihlavském) angažmá by se měly vyplatit. I když na přestupy hráčů už nezbude.

„Většinou statistika nuda je, nedává přesné údaje. To znáte.“

Pavel Vrba, trenér Plzně

Tématem zápasu Liberec-Plzeň byl fakt, že pod Ještědem Západočeši už desetkrát neprohráli. V tradici pokračovali (1:1), byť byli jejímu přervání hodně blízko. Kouč Pavel Vrba však dal najevo, že nějaké ty statistiky pro něho valný valný význam nemají. Jedna by ho však přece jen mohla zajímat: jeho tým postihlo v nynější sezoně už třetí vyloučení, tedy tolik, co za celé dva předchozí ročníky dohromady. Tady buď někdo přestal stíhat, nebo je na něho v tom ligovém varu víc vidět.

SESTŘIH: Liberec - Plzeň 1:1. Bídnou Viktorii spasila Petrželova paráda
Video se připravuje ...

„Před důležitými zápasy mívám špatné sny. Zdálo se mi, že tady nebudu mít svoje asistenty, ale kluky z okresu.

Jana Adámková, rozhodčí

ZLATÁ PÍŠŤALKA: Debut Adámkové dopadl solidně, selhal Orel v duelu Plzně
Video se připravuje ...

Sedm let to trvalo, než si po Dagmar Damkové odbyla premiéru další ženská rozhodčí, Jana Adámková. V Olomouci to dopadlo dobře, vliv ženského elementu měl podle všeho na aktéry příznivý vliv, přestože mladoboleslavský kouč Jozef Weber je podle svých slov galantní vždy.

Sudí ani nikdo neposlal k plotně či sporáku, což je zjevný pokrok, jejž si žádá doba. Umělecky by tentokráte mohl zareagovat pro změnu autor skladby Růže mezi trny Jaromír Nohavica, jakkoli se minule trochu spálil. Je dobře, že Adámkovou nerozhodila ani to, že toho večera před zápasem byla poněkud neklidná: takový sen by zamával i s tou nejodolnější náturou…

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud