19. prosince 2018 • 13:58

Teplice stojí za Kučerou: Pověst fotbalu nekazí hráči, ale FAČR svými kauzami

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pokuta 60 tisíc korun za znevážení jména fotbalu pro teplického záložníka Tomáše Kučeru? Podle předsedy představenstva Severočechů Pavla Šedlbauera nepřiměřený trest. „Negativní image vedení českého fotbalu není zaviněna hráči nebo kluby, ale právě nevysvětlenými a netransparentními kauzami na úrovni FAČR a jejich vlivem na fotbalové prostředí,“namítá v oficiálním vyjádření.



Kučera v klipu vulgárně rapoval o pražské Spartě a místopředsedovi FAČR Romanu Berbrovi. Zatímco Letenští přešli jeho vyjádřování podle Šedlbauera s nadhledem, na Strahově byli nekompromisní. Záložníkovi udělila Etická komise FAČR udělila pokutu 60 tisíc korun.

To se však nelíbí teplickému předsedovi představenstva Pavlu Šedlbauerovi. „Rozhodnutí etické komise FAČR, týkající se pokuty pro našeho hráče Tomáše Kučeru ve výši 60 000 Kč za text v klipu na Youtube, považuji za naprosto nepřiměřené. Souhlasím sice s tím, že forma textu není vhodná, ale je v žánru rapové hudby běžná. Doporučuji členům komise poslechnout si některé hity tohoto hudebniho směru,“ uvedl v klubovém prohlášení.

Sám Kučera se minulý týden za své počínání omluvil. „Vnímám, že jsem jako ligový hráč veřejně známou osobou, která může být vzorem i pro mladé fotbalisty. Proto považuji za chybu použití vulgárních výrazů ve vztahu ke klubu AC Sparta Praha a II. místopředsedovi Výkonného výboru FAČR. Pokud jsem se svým vystoupením kohokoliv ve fotbalovém prostředí dotkl, nebo někoho urazil, pak se omlouvám," napsal v dopise.

„Negativní image vedení českého fotbalu není zaviněna hráči nebo kluby, ale právě nevysvětlenými a netransparentními kauzami na úrovni FAČR a jejich vlivem na fotbalové prostředí. Pokud se náš hráč rozhodne odvolat, může počítat s podporou našich právníku z úrovně vlastníka klubu,“ dodal Šedlbauer ve vyjádření.

VYJÁDŘENÍ PŘEDSEDY PŘEDSTAVENSTVA K TRESTU PRO T. KUČERU

"Rozhodnutí etické komise FAČR, týkající se pokuty pro našeho hráče Tomáše Kučeru ve výši 60 000 Kč za text v klipu na Youtube, považuji za naprosto nepřiměřené. Souhlasím sice s tím, že forma textu není vhodná, ale je v žánru rapové hudby běžná. Doporučuji členům komise poslechnout si některé hity tohoto hudebního směru.

Oceňuji nadhled činovníků pražské Sparty, kteří to vzali s úsměvem, na rozdíl od reakce funkcionářů FAČR, která mě vlastně ani nepřekvapila. Chtějí upevnit respekt a svoji autoritu trestáním mladého hráče za “klukovinu” a skandální případy přehlížejí.

Negativní image vedení českého fotbalu není zaviněna hráči nebo kluby, ale právě nevysvětlenými a netransparentními kauzami na úrovni FAČR a jejich vlivem na fotbalové prostředí. Pokud se náš hráč rozhodne odvolat, může počítat s podporou našich právníku z úrovně vlastníka klubu."

Ing. Pavel Šedlbauer
Předseda představenstva FK Teplice

LIGA NARUBY: Deli jako skála, sólo pro Kučeru a loket ve slabinách
Video se připravuje ...

Rapper Kučera na Etické komisi FAČR: Rychlý úprk, bavit se nechtěl. Co na to Strahov?
Video se připravuje ...

Sporťákovo KO: nejsmutnější Řepka, Prospal ty vole a rap pro Berbra
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud