13. ledna 2020 • 17:05

TOP 50 talentů: další klenot Slovácka, nástupce Kadeřábka i zlobivé dítě

Autor: kub, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
  • Deník Sport tradičně vybral TOP 50 talentů za rok 2019. Podívejte se na pořadí největších fotbalových nadějí od 41. do 50. místaDeník Sport tradičně vybral TOP 50 talentů za rok 2019. Podívejte se na pořadí největších fotbalových nadějí od 41. do 50. místaFOTO: Koláž iSport.cz

    POŘADÍ OD 41. DO 50. MÍSTA | Tomáš Kalas, Dominik Mašek, Václav Černý, Martin Graiciar a David Heidenreich, to jsou dosavadní vítězové tradiční ankety TOP 50 teenagerů, jejíž osmý ročník dnes v deníku Sport odstartoval. Hlasovali trenéři reprezentací U20, U19, U18, U17 a U16 a kouči všech 16 účastníků I. ligy staršího dorostu (U19). V úvahu přicházeli jen čeští fotbalisté s ročníkem narození 2000 a mladší, vítěz bude znám v pátek.

  • 50. Šimon Gabriel

    18 let
    obránce
    Plzeň
    Bilance v I. lize: 0/0

    Před dvěma roky dal vale dvojčeti Adamovi i Spartě, jeho odchod do Plzně byl hodně pikantní. Teď na zimní přípravu povýšil do áčka. „Měl by se začít učit velký fotbal,“ okomentoval to šéf klubu Adolf Šádek.

    Mladý obránce Šimon Gabriel začal zimní přípravu s áčkem Plzně Mladý obránce Šimon Gabriel začal zimní přípravu s áčkem PlzněFoto Barbora Reichová (Sport)

  • 49. Michal Beran

    19 let
    záložník
    Liberec
    Bilance v I. lize: 1/0

    Loni v červnu podepsal první smlouvu s Libercem a okamžitě se začal připravovat s áčkem, za které už nastoupil i ve FORTUNA:LIZE. „Kdyby mohl, je 24 hodin na hřišti,“ pochválil ho trenér Pavel Hoftych.

  • 48. Michal Szewieczek

    18 let
    obránce
    Sparta
    Bilance v I. lize: 0/0

    Šikovný a důrazný pravý bek přišel do Sparty z Havířova, a byť má i polský pas, hájí barvy českých juniorských reprezentací. Mohl by být nástupcem Pavla Kadeřábka , kterého Sparta stále marně hledá.

    Michal Szewieczek by se jednou mohl stát nástupcem Pavla Kadeřábka na pravém kraji obrany Sparty Michal Szewieczek by se jednou mohl stát nástupcem Pavla Kadeřábka na pravém kraji obrany SpartyFoto Pavel Mazáč (Sport)

  • 47. Adam Toula

    17 let
    útočník
    Slavia
    Bilance v I. lize: 0/0

    Typologicky připomíná Milana Škodu a stejně jako slávistická legenda už vstřelil nezapomenutelný gól, kterým loni v listopadu rozhodl v UEFA Youth League o cenné výhře 3:2 na hřišti favorizované Barcelony.

    Adam Toula (vpravo) na podzim rozhodl gólem na 3:2 o výhře dorostu Slavie na hřišti Barcelony Adam Toula (vpravo) na podzim rozhodl gólem na 3:2 o výhře dorostu Slavie na hřišti BarcelonyFoto Michal Beránek (Sport)

  • 46. Filip Vecheta

    16 let
    útočník
    Slovácko
    Bilance v I. lize: 1/0

    Urostlý útočník je po Patriku Hellebrandovi dalším hráčem, na němž by Slovácko mohlo slušně vydělat. Loni už byl na stáži v anglickém Fulhamu. „Byla to skvělá týdenní zkušenost,“ vzpomíná vděčně.

  • 45. Jakub Zeronik

    18 let
    útočník
    Slavia
    Bilance v I. lize: 0/0

    Zero, jak zní jeho přezdívka, rozhodně není žádná nula. Subtilní levák patří k hlavním postavám silného slávistického ročníku 2001, na podzim odehrál v ČFL a UEFA Youth League dohromady 18 utkání.

    Útočník Jakub Zeronik patří k hlavním postavám silného slávistického ročníku 2001 Útočník Jakub Zeronik patří k hlavním postavám silného slávistického ročníku 2001Foto Michal Beránek (Sport)

  • 44. Vasil Kušej

    19 let
    útočník
    Wacker Innsbruck
    Bilance v I. lize: 0/0

    „Potřebuje herní zkušenosti,“ vysvětlil drážďanský sportovní ředitel Ralf Minge odchod Vasila Kušeje na hostování do druholigového Innsbrucku. Výsledek? Zatím jeden start, 24 odehraných minut.

    Vasil Kušej si minulý rok v létě zahrál na ME do 19 let v Arménii, útočník Drážďan aktuálně působí na hostování v rakouské druhé lize Vasil Kušej si minulý rok v létě zahrál na ME do 19 let v Arménii, útočník Drážďan aktuálně působí na hostování v rakouské druhé lizeFoto Profimedia.cz

  • 43. Filip Firbacher

    18 let
    útočník
    Hradec Králové
    Bilance v I. lize: 0/0

    Nástupce Pavla Černého či Marka Kuliče zatím dostává ochutnat druhou ligu coby náhradník, na podzim dal jeden gól. „Je to hodně o soubojích, hra je fyzicky mnohem náročnější,“ přiznal pro denik.cz.

    Filip Firbacher si za mládežnickou reprezentaci zahrál i proti Anglii, na klubové úrovni působí ve druholigovém Hradci Králové Filip Firbacher si za mládežnickou reprezentaci zahrál i proti Anglii, na klubové úrovni působí ve druholigovém Hradci KrálovéFoto Profimedia.cz

  • 42. Jan Kubala

    19 let
    záložník
    Udine
    Bilance v I. lize: 0/0

    Ostravský odchovanec už ví, jaké je to být v nominaci na zápas v Serii A, nicméně na debut stále čeká. „Je těžké se na hřiště dostat. Každopádně ale budu trpělivý,“ slíbil levý záložník pro irozhlas.cz.

  • 41. Tomáš Čvančara

    19 let
    útočník
    Vyšehrad
    Bilance v I. lize: 1/0

    Zlobivé dítě, které nevydrží dlouho na jednom místě. Vzhledem k tomu, že dal na podzim ve druhé lize za Vyšehrad sedm gólů, by si asi zasloužil být výš. Jenže hlasujícím mládežnickým trenérům sešel z očí…

    Vytáhlý útočník Tomáš Čvančara nasázel na podzim za Vyšehrad ve druhé lize sedm gólů Vytáhlý útočník Tomáš Čvančara nasázel na podzim za Vyšehrad ve druhé lize sedm gólůFoto Profimedia.cz

  • Jak žebříček vznikal

    Žebříček TOP 50 nejlepších fotbalových teenagerů sestavil deník Sport ve spolupráci s trenéry reprezentací U20, U19, U18, U17 a U16 a kouči všech 16 účastníků I. ligy staršího dorostu (U19). V úvahu přicházeli jen čeští fotbalisté s ročníkem narození 2000 a mladší, z nichž každý respondent ankety vybral vlastní pořadí deseti nejlepších. Určujícími kritérii byla míra talentu, jak se hráči prosazují na úrovni dospělých (I. a II. liga) a jejich pozice v mládežnických reprezentacích. Jelikož jde o anketu za rok 2019, je u fotbalistů uveden klub, v němž působili na podzim.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud