Jan Podroužek
19. dubna 2020 • 19:00

Hušbauer a Petrák trénují na samotě u Vltavy. Dohled dělá kouč Nádvorník

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Scházejí se potají kousek za Prahou. Dynamo Drážďany nastavilo českým záložníkům Josefu Hušbauerovi a Ondřeji Petrákovi zvláštní režim, během něhož na ně dohlíží speciálně najatý trenér Roman Nádvorník. „Děláme dynamiku, přihrávková cvičení tak, aby byli kluci připraveni na nový start druhé bundesligy,“ říká bývalý kouč Karviné nebo Příbrami.



Celé hřiště jenom pro tři lidi. Dva fotbalisty a trenéra. Tenhle komfort teď mají Josef Hušbauer s Ondřejem Petrákem v Krňanech, ve vesničce jižně od Prahy hned vedle Štěchovic. „Jsme za daných okolností rádi, že se oba kluci mohou pod dohledem skutečného profíka připravovat ve stejném pracovním zatížení jako jejich spoluhráči v Drážďanech,“ řekl Bildu sportovní ředitel Dynama Ralf Minge.

Klub z druhé bundesligy poslal na začátku přísných opatření v Německu české záložníky domů. U západních sousedů byl nouzový stav ještě nedávno pojímán tak striktně, že sportovcům se nedovolovalo proběhnout se ani v parku nebo v lese. A kdyby se teď chtěli Hušbauer s Petrákem připojit k týmu, který už omezené tréninky rozjel, museli by na základě stále platných vládních nařízení nejdřív do dvoutýdenní karantény.

„Až to v Německu začnou trochu uvolňovat, kluci odjedou za týmem. Teď máme společně v plánu ještě celý příští týden a na jeho konci se uvidí,“ říká Roman Nádvorník, který dostal Hušbauera s Petrákem na starosti. V téhle sestavě trénují od minulé středy. V pracovních dnech je na programu vždy 75minutová tréninková jednotka, sobota je určená kondičním výběhům Na samotě u Vltavy v lese nebo v parku a v neděli volno.

Český záložník Josef Hušbauer ve chvíli, kdy za Drážďany vstřelil svůj premiérový gól ve druhé bundeslize
Český záložník Josef Hušbauer ve chvíli, kdy za Drážďany vstřelil svůj premiérový gól ve druhé bundeslize

Nádvorník se k oběma nachomýtl díky tipu Ondreje Chovance, Hušbauerova manažera. „Pak si mě jen proklepli, kde jsem trénoval, spojili jsme se a od té doby komunikuju každý den s šéfem kondičáků Dynama, který mi posílá plány, co přesně mají kluci odtrénovat, a podle toho jedeme,“ říká Nádvorník.

Jedou se hlavně cvičení na přihrávky a pak intervalové běhy s míčem i bez něj na dynamiku. „Nejvíc jsme zatím běhali třicetimetrové úseky, běhá se na zhruba devadesát procent, pak třicet volně a zase třicet ostře, jede se na opakování. Jiné cvičení bylo zase pyramidové, takže se běhalo osm metrů, pak dvanáct, šestnáct a nakonec pětadvacet, zase se střídalo ostré tempo a výklus, střídáme to bez balonu a s balonem,“ dává Nádvorník nakouknout do know-how posledního týmu druhé bundesligy.

„Výhoda byla i v tom, že kompletní komunikaci s nimi můžu vést v němčině, dohrával jsem aktivní kariéru v  nižších německých soutěžích a při licenci byl můj studijní jazyk němčina, ve které jsem vedl i modelovou tréninkovou jednotku,“ přidává Nádvorník. S hráči musí ale i na samotě u Vltavy v odlehlých Krňanech dodržovat přísná hygienická nařízení, takže Hušbauer s Petrákem přijedou už nachystaní a sprchu si dávají až doma.

„Je s nimi skvělá spolupráce. Pepu jsem znal z ligy, odehráli jsme proti sobě několik zápasů, člověk ví, že má levou i pravou nohu, skvělou techniku, je radost s ním dělat. Ondru jsem osobně vůbec neznal, ale to samé. Je to takový ten štít, co býval dřív, skvělá figura, ale k tomu umí bezvadně kopat,“ pochvaluje si kouč své dočasné svěřence. Ještě týden si tohle trio užije společně. Pak se uvidí, jak se v Německu uvolní situace.

Dnešní vydání deníku Sport kupujte na iKiosek.cz ZDE>>>

Titulní strana, Nedělní Sport Titulní strana, Nedělní SportFoto Sport

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud