Jan Malý
Premium
24. dubna 2020 • 05:00

Jak se tvoří cena Hložka a spol.? Expert vysvětluje, kdy dosáhne limitu

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kylian Mbappé, Lionel Messi, Patrik Schick, nebo Nicolae Stanciu? Je to jedno. Nedávno na serveru Transfermarkt.de klesla úplně všem hráčům hodnota podle stejných pravidel. O dvacet procent, ročníkům 1998 a mladším o deset. Všichni teď čekají, co se bude dít, až se otevře přestupový trh. Skončí bláznivá miliardová ruleta? V detailní analýze v sekci iSport Premium si přečtěte o změnách na přestupovém trhu, názory agentů a rozhovor s německým odborníkem z renomovaného serveru. Co si o cenách hráčů myslíte vy? Zapojte se do diskuze na iSport.cz.



Útočník PSG Kylian Mbappé je v kurzu, hlavně Real Madrid by ho rád koupil. Jenže byl by vůbec k mání? A hlavně za kolik? Podle serveru Transfermarkt.de je francouzský střelec suverénně nejhodnotnějším hráčem současnosti, jeho cena podle něj činí 180 milionů eur (4,95 miliardy korun). Francouzský kolos by chtěl asi ještě víc.

Jenže svět dusí koronavirová krize, která se projeví i na přestupovém trhu. „Brzy bude Mbappé stát nanejvýš 40 milionů eur, už ne přes 200,“ předestřel před pár dny poměrně radikální názor levicový francouzský politik Daniel Cohn-Bendit. „Krize vyčistí iracionalitu v profesionálním sportu. Je to, jako kdyby přišel jaderný útok a vše muselo být přebudováno, ovšem na jiných základech,“ rozšířil Cohn-Bendit svou myšlenku.

Zatím je nejasné, jak současná pandemie sníží přestupové sumy. O transferech se zatím spekuluje, první vodítko 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud