6. srpna 2020 • 11:33

Ambiciózní plán českého fotbalu. Chce získat dva tisíce nových sudích!

Autor: ČTK, jon
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je jich čím dál méně, na okresních úrovních se jejich věk stále zvyšuje. A mladá krev chybí. Zejména proto odstartovala Fotbalová asociace ČR nábor rozhodčích. Do svých řad by ráda získala přes dva tisíce nových sudích a vytvořila novou generaci arbitrů. Uchazečům by nemělo být méně než 15 let.



V Česku aktuálně působí 4020 rozhodčích a podle předsedy FAČR Martina Malíka by jich bylo potřeba až sedm tisíc. „Rozhodčí jsou součástí fotbalu, bez nich prostě nemůžeme hrát. Hledáme sportovně založené fotbalové nadšence, kteří mají fotbal pod kůží a chtějí být jeho součástí. Pokud nemůžete fotbal z jakýchkoli důvodů hrát, tohle je cesta, jak u něj zůstat,“ uvedl Malík v tiskové zprávě.

Novým uchazečům by mělo být minimálně 15 let. Nutností je dokonalá znalost pravidel, fyzická připravenost, psychická odolnost a schopnost maximálně se koncentrovat. FAČR novým sudím nabízí možnost pravidelného vzdělávání a zařazení do akademie rozhodčích pod vedením zkušených instruktorů.

„Kdo se chce dostat jako rozhodčí v profesionálním fotbale na vrchol, nebo dokonce působit na mezinárodní úrovni, měl by začít kariéru rozhodčího v mladém věku, tak kolem 20 let. Ti nejschopnější se mohou už před dovršením třicítky objevit na listině pro domácí nejvyšší soutěže,“ dodal Malík.

Návraty reprezentantů: Pražská “S” cílí na velká jména
Video se připravuje ...

iSport podcast: Přijdou posily do Bohemians? Je zájem o Vodháněla a co Pulkrab?
Video se připravuje ...

TOP přesuny fotbalistů: Trmal, Čelůstka i talent z Bergama
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud