11. prosince 2020 • 12:30

Podezřelá baráž o ligu. Starkovo tiché poděkování Berbrovi do telefonu

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
10
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na povrch vychází další skutečnosti z fotbalové kauzy kolem Romana Berbra, bývalého místopředsedy FAČR, který je aktuálně ve vazbě. Tentokrát se týkají nechvalně proslulé baráže v závěru sezony 2018/19 mezi Příbramí a Brnem. Středočeši se tehdy mezi elitou zachránili, výkon sudího Petra Ardeleana se však hodně řešil. MF Dnes teď přinesla informace z policejního spisu, podle kterých byl šéf Příbrami Jaroslav Starka s Berbrem v kontaktu a po utkání mu děkoval.



První duel zmíněné baráže dopadl v Brně 3:3, odveta (kterou měl na povel právě Ardeleanu) skončila bezgólovou remízou, což mužstvu kouče Romana Nádvorníka stačilo k záchraně.

Berbr měl podle policejních odposlechů poté volat Starkovi se slovy, že je nadšený. Prezident Příbrami reagoval tím, že „tiše říká díky“ a „ve čtvrtek se ozve, aby se zastavil“. Spekulacím nahrává, že Ardeleanu v zápase vyráběl chyby, hlavně s blížícím se závěrem otáčel fauly či ofsajdy.

„Je to nesmysl. Kdo se na to koukal a kdo je soudný, tak nemůže říct, že bych Brnu ukřivdil. Proč bych to vůbec dělal? Proč bych dával kvůli jednomu zápasu hlavu na špalek?“ hájil se pak rozhodčí v rozhovoru pro deník Sport.

Krátce po zápase ale byl v telefonickém kontaktu s Berbrem. Nejdřív si podle informací MF Dnes z policejního spisu vyslechl, že za trest bude dál pískat jen druhou ligu, pak však slyšel chválu.

„Jarda je nadšený, pozdravuje tě. A Brno jim může vylízat prdel, za Humpolcem stejně končí dálnice,“ měl hlásit Berbr. Tehdejší reakce Ardeleana? „Já jsem stejně radši, když je Jarda nadšenej, než Brno.“

Sudí, který v pondělí oslaví čtyřicáté narozeniny, pak skutečně celý podzim pískal jen v druhé lize, na nejvyšší úrovni ale působil jako VAR. Aktuálně je na listině prvoligových rozhodčích zpátky, naposledy v úterý řídil dohrávaný duel Jablonce s Bohemians.

Rozhodčí Petr Ardeleanu
Rozhodčí Petr Ardeleanu

Vstoupit do diskuse
10

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud