Adam Lacek
13. července 2021 • 22:34

Plážoví „klokani“ válí v Evropě! V Lize mistrů porazili Řeky i Portugalce

Autor: Adam Lacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rýsuje se velký úspěch? Plážoví fotbalisté Bohemians válí v portugalském Nazaré na Euro Winners Cupu, nejprestižnějším klubovém turnaji v Evropě, obdoby fotbalové Ligy mistrů. V úvodních zápasech základní skupiny si poradili s řeckým týmem Napoli Patron BSC (4:2) i s domácím GD Sesimbra (3:1) a jsou na dobré cestě do vyřazovacích bojů. „Chceme dojít co nejdál,“ hlásí brankářská jednička Patrik Malina přímo z místa.



Do Nazaré se sjelo 50 týmů z 16 evropských zemí. Český plážový fotbal zastupuje poslední mistr BS Bohemians 1905, který si v loňském finále Superligy poradil se Slavií. Los základní skupiny jim přiřkl dva portugalské celky (GD Sesimbra a Casa Benfica CR) a řecký tým Napoli Patron BSC. Ze 13 skupin postupuje 32 týmů do play off.

„Slunce svítí, je tady 25 stupňů, super,“ pochvaluje si přímo z místa brankář Patrik Malina, který se do Nazaré vrátil po necelém měsíci. Tehdy zde s reprezentací neúspěšně bojoval o postup na mistrovství světa. „Trošku fouká, takže to ovlivňuje i nějaké výhozy v zápase, ale s tím se dá už počítat,“ zmiňuje.

Soupiska Bohemians na Euro Winners Cupu

Patrik Malina – Omri Cohen, Michal Folejtar, Roman Hemzáček, Róbert Hustý, David Radosta, Martin Boček, Pavel Stejskal, Michal Salák, Filip Vyhnal.

Plážoví „klokani“ zamířili do portugalského městečka v neděli ráno. Po mezipřistání v Londýně se dostali do Lisabonu, odkud se přesunuli zhruba 100 kilometrů na sever k pobřeží Atlantského oceánu. První zápas je čekal už v pondělí dopoledne.

Únava nicméně nebyla znát. Pětinásobní mistři české Superligy zvládli úvodní duel turnaje proti Řekům a slavili důležitou výhru 4:2. Dvěma góly se blýskl Michal Salák, jinak i úspěšný futsalista, po jedné trefě přidali David Radosta a slovenský legionář Róbert Hustý.

„Do zápasu jsme se snažili vstoupit ze zabezpečené obrany a využít možnosti se opřít o Bóču (Martina Bočka) či Radyho (Davida Radostu), kteří jsou nahoře silní a schopní podržet balón. Ze dvou výhozů jsme taky dali dva góly. Hra z naší strany byla kvalitní, podrželi jsme balón. I díky tomu jsme vyhráli,“ vrací se Malina k úvodnímu zápasu.

V úterý zvládli „klokani“ i druhý duel Euro Winners Cupu. Po výhře 3:1 nad Sesimbrou se výrazně přiblížili k postupu do play off. O něj je připraví už jen velmi nepravděpodobná shoda výsledků. Nad druhou výhrou se gólově podíleli David Radosta, Martin Boček a Filip Vyhnal.

Patrik Malina, brankář Bohemians, pálí na branku v utkání proti BSS Praha
Patrik Malina, brankář Bohemians, pálí na branku v utkání proti BSS Praha

„Jsme rádi, že jsme vyhráli a máme další tři body,“ říká Malina. „Nicméně to nebylo takové, jak jsme si představovali. Chtěli jsme hrát trošku jinak, ale nedařilo se nám to. Ze strany soupeře nebyla hra úplně kvalitní, trochu jsme se jim přizpůsobili, což jsme nechtěli. Ale jsme rádi, že jsme si to vybrali teď.“

Šest bodů na kontě po dvou zápasech znamená téměř jistý postup. Ve středu ve 14:30 SEČ čeká na Bohemians poslední duel ve skupině proti dalšímu portugalskému celku Casa Benfica CR. „Zápas bude úplně odlišný oproti úterku. Budeme si moct vyzkoušet různé výjezdy, podržet míč, zklidnit hru, abychom to nemuseli hnát jako v úterý,“ plánuje si český reprezentační gólman.

„Klokani“ jsou každopádně blízko velkému úspěchu. Pokud se potvrdí jejich postup, hned ve čtvrtek je čeká první zápas play off. „Chceme zvládnout i tento zápas a dojít co nejdál. Samozřejmě to bude těžké, protože týmy jsou hodně kvalitní, silové, dynamické. My to zase budeme hrát naším českým srdíčkem, které spoustu kluků má,“ uzavírá Malina.

Středeční zápas Bohemians proti Casa Benfica CR můžete sledovat na YouTube kanále Beach Soccer Worldwide.

Výsledky Bohemians na Euro Winners Cupu:

Bohemians - Napoli Patron BSC 4:2 (1:0, 0:1, 3:1)
Branky Bohemians: 2x Salák, Hustý, Radosta

Bohemians - GD Sesimbra 3:1 (1:0, 0:1, 2:0)
Branky Bohemians: Radosta, Boček, Vyhnal

Tabulka skupiny J

1. BS Bohemians 1905 2 2 0 7:3 6
2. Napoli Patron BSC (GRE) 2 1 1 5:5 3
3. Casa Benfica CR (POR) 2 1 1 2:3 3
4. GD Sesimbra (POR) 2 0 2 1:4 0

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud