Adam Lacek
27. července 2020 • 11:25

Český plážový fotbal má nové krále. Titul slaví Bohemians, předčili Slavii

Autor: Adam Lacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

„Klokani“ mohou slavit! Bohemians ovládli letošní ročník Superligy v plážovém fotbale, v nedělním finále porazili Slavii 3:1 a vrátili se na český trůn. Taktickou a opatrnou partii rozhodl ve třetí třetině dvěma góly David Radosta, který se dvakrát prosadil nůžkami. „Chtěli jsme to zvládnout jako tým a je úplně jedno, kdo dá gól. Vyšlo to na mě, tak se s tím musím smířit,“ usmíval se útočník Bohemians v rozhovoru pro ČT Sport. Třetí skončil slovenský tým ViOn Slovakia, čtvrté místo brala Ladronka Praha.



Parádní finálový turnaj přilákal do pražského sportcentra Na Korábě několik stovek fanoušků. Další tisícovky diváků pak bitvy na písku sledovali u televizních obrazovek. Vedení českého plážového fotbalu přichystalo opravdu nevšední zážitek pro stále vzrůstající sport.

O místo ve Final Four bojovalo v základní části celkem osm týmů. Bez ztráty bodu dlouhodobou soutěž ovládli Bohemians, druhá skončila Slavia a třetí jediný zahraniční tým v české lize ViOn Slovakia. Poslední postupové místo nakonec ztratila Dukla, místo níž se do nedělního finálového turnaje dostala Ladronka Praha.

KOMPLETNÍ VÝSLEDKY A  TERMÍNOVOU LISTINU NAJDETE NA WEBU BEACHSOCCER.CZ >>>

Dva favorité byli jasní: Bohemians a Slavia, tedy mistři z předešlých dvou let a také finalisté z roku 2019, kdy titul po výhře 6:3 slavila Slavia. Slovenský tým i zkušená Ladronka mohly ve Final Four jedině překvapit.

K překvapení nakonec nedošlo. Bohemians si v semifinále poradili s Ladronkou 6:3 a stejným „tenisovým“ výsledkem zvládla bitvu o postup do finále i Slavia, která porazila ViOn Slovakia. Boj o bronz nakonec lépe zvládl slovenský celek, který vyhrál nad Ladronkou opět 6:3.

Plážoví fotbalisté Bohemians si zajistili prvenství v základní části mužské Superligy
Plážoví fotbalisté Bohemians si zajistili prvenství v základní části mužské Superligy

Velké finále přišlo na řadu v 16:30. Bohemians proti Slavii, dva nejlepší české celky v současné době se postavily k repríze loňského finále. Od začátku taktická a vyrovnaná bitva se rozjela až v závěru druhé dvanáctiminutovky, kdy se úspěšnou tečí prosadil útočník „klokanů“ Martin Boček.

Slavia kontrovala hned zkraje třetí třetiny, kdy srovnal Dominik Andrle. Pak už ale přišly chvíle Davida Radosty, který dvěma povedenými zakončeními nůžkami rozhodl o výhře Bohemians 3:1. „Je to super! Chtěli jsme to s touhle starou partou zvládnout a podívat se ještě naposledy na Ligu mistrů,“ těšilo hrdinu finále Radostu.

„Klokani“ tak mohli slavit pátý titul ve dvanáctileté historii české Superligy, na trůn se vrátili po dvou letech. Příští rok se můžou těšit na účast v Lize mistrů, kde budou moci poměřit síly s dalšími špičkovými kluby napříč celou Evropou.

Výsledky Final Four:

Semifinále:
BS Bohemians Praha 1905 – BS Ladronka Praha 6:3
BS Slavia Praha – BS ViOn Slovakia 6:3

Zápas o 3. místo:
BS ViOn Slovakia – BS Ladronka Praha 6:3

Finále:
BS Bohemians 1905 – BS Slavia Praha 3:1

Konečné pořadí Superligy 2020:
1. BS Bohemians 1905
2. BS Slavia Praha
3. BS ViOn Slovakia
4. BS Ladronka Praha
5. BS Dukla Praha
6. BS Morgan Commando Teplice
7. BS Villagers Uherské Hradiště
8. BSS Praha

Nejlepší střelec: Pavol Hrnčiar - 16 gólů (BS ViOn Slovakia)
Nejlepší hráč: Lukáš Trampota (BS Slavia Praha)
Nejlepší brankář: Patrik Malina (BS Bohemians 1905)

Mistři české Superligy

2009 Beach Polabí
2010 BS Ladronka Praha
2011 Plzeň Team
2012 BS Ladronka Praha
2013 BS Bohemians 1905
2014 BS Bohemians 1905
2015 BS Bohemians 1905
2016 BS Ladronka Praha
2017 SK Bosnia Online EU Teplice
2018 BS Bohemians 1905
2019 BS Slavia Praha
2020 BS Bohemians 1905

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud