Adam Lacek
23. července 2021 • 22:00

Plážový fotbal pozná českého mistra: ve hře o titul Slavia i Bohemians!

Autor: Adam Lacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Léto, teplo, sluníčko, pohoda. To vše patří k plážovému fotbalu. Fortuna Beach Soccer League, nejvyšší česká soutěž v tomto neustále se rozvíjejícím sportu, pozná v neděli 25. července nového mistra. Základní část ovládla trochu překvapivě Ladronka, největší favorité a loňští finalisté Bohemians a Slavia skončili až na posledních postupových místech do Final Four.



Česká liga v plážovém fotbale se letos hraje poprvé na zbrusu novém hřišti v Radlické ulici na Praze 5. Do bitvy o titul mistra ČR se zapojilo šest celků: úřadující šampion BS Bohemians 1905, loňský finalista BS Slavia Praha, tradiční tým a trojnásobný mistr BS Ladronka Praha, dále pak BS Dukla Praha, BS Villagers Uherské Hradiště a slovenský celek Artful BSC.

Základní část:

1. BS Ladronka Praha
2. BS Villagers Uherské Hradiště
3. BS Bohemians 1905
4. BS Slavia Praha
5. BS Dukla Praha
6. Artful BSC
Pozn.: tučně vytištěné týmy postoupily do Final Four.

Základní část, ve které se jednou utkal každý s každým, se odehrála během uplynulých dvou víkendů. Přinesla parádní vyrovnané zápasy i řadu překvapení. O to největší se málem postarala Slavia. Jeden z hlavních favoritů na titul měl namále s postupem do Final Four. Po třech porážkách musel svoji účast v boji o pohár zachraňovat až v posledním utkání proti Dukle.

Z vítězství v základní části se radovala Ladronka, která dokázala ovládnout všech pět duelů. Trojnásobné mistry republiky dovedl k prvenství především dlouholetý reprezentant Tomáš Huráb, který v pěti zápasech nasázel neuvěřitelných 20 gólů a jasně vládne tabulce střelců.

Poprvé v historii se do Final Four probojovali „Vesničani“ z Uherského Hradiště. Villagers se v základní části podařilo porazit jak Slavii, kterou srazili rozhodující trefou v poslední vteřině, tak Bohemians. Mezi elitní čtyřku postoupili z druhého místa.

Reprízu loňského finále zvládli v základní části hráči Bohemians, kteří porazili Slavii 5:4
Reprízu loňského finále zvládli v základní části hráči Bohemians, kteří porazili Slavii 5:4

Třetí postupové místo uhájili Bohemians. I „klokani“ měli v základní části problémy, nicméně trochu jiné než Slavia. V průběhu ligy totiž zamířili na Euro Winners Cup (obdoba Ligy mistrů) do Portugalska, odkud se komplikovaně dostávali zpátky. Poslední tři zápasy tak musel odehrát rezervní tým, který i tak dokázal v klíčovém duelu odříznout od postupových myšlenek mladíky z Dukly.

Final Four se hraje v neděli 25. července v Beach-aréně v Radlické ulici na Praze 5. Úvodní semifinále startuje už v 10 hodin. Všechny zápasy můžete sledovat buď přímo na místě (vstupné se neplatí), nebo na Twitchi Beach Soccer Czech. Více informací pak najdete na webu beachsoccer.cz.

Program Final Four

10:00 BS Ladronka Praha - BS Slavia Praha 1. semifinále
11:15 BS Villagers Uherské Hradiště - BS Bohemians 1905 2. semifinále
13:30 zápas o 3. místo  
15:00 finále  

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud