4. září 2021 • 20:40

Nejdražší hráči historie jinak: v součtu nový vítěz, Ronaldo je třetí

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
  • Video se připravuje ...

    Že koronavirová krize nabourá a přiškrtí přestupový trh? Kdeže, letos v létě velkokluby zase hojně utrácely za hvězdy. A přepisovaly se rekordy - jedna z hvězdných posil je nově nejdražším hráčem historie v součtu všech přestupových částek. Jak vypadá kompletní desítka hráčů, za které kluby utrácely nejvíce?

  • 10. Kylian Mbappé - 145 milionů eur (cca 3,68 miliardy korun)

    Monaco -> Paris St. Germain 145 milionů eur

    Francouzský kanonýr s tryskovýma nohama je hvězdou od puberty. Debutoval už v 16 letech, ligu vyhrál s Monakem a potom i třikrát s PSG. Tam se přesunul nejprve na hostování, pak za něj bohatý pařížský klub dal 145 milionů eur. Produktivní útočník by v žebříčku nejdražších hráčů vyletěl na špičku, kdyby PSG přijalo nabídku Realu Madrid za neuvěřitelných 200 milionů eur. Vedení klubu ale řeklo ne a nespokojenou hvězdu nechá raději za rok odejít do Madridu zdarma. Mbappému totiž příšítí léto vyprší smlouva.

    Real Madrid přišel s oficiální nabídkou na Kyliana Mbappého

  • 9. Eden Hazard - 150 milionů eur (cca 3,9 miliardy korun)

    Lille -> Chelsea 35 milionů eur

    Chelsea -> Real Madrid 115 milionů eur

    Kapitán hvězdami nabité belgické reprezentace se dostal do povědomí fanoušků ve francouzské Ligue 1. Když Lille vyhrálo double, Hazard byl hráčem roku. V Chelsea vyrostl v pravou superstar, za sedm let pětkrát nastřílel přes deset ligových branek a slavil dva tituly. Real Madrid kolem něj kroužil dlouho, přestup na Santiago Bernábeu možná přišel až příliš pozdě - spíš než s góly je Hazardovo působení u "Merengués" spojeno s dlouhým seznamem zranění.

    Eden Hazard prolomil proti Huesce více než roční čekání na gól za Real

  • 8. Philippe Coutinho - 160,3 milionu eur (cca 4,06 miliardy korun)

    Vasco da Gama -> Inter Milán 3,8 milionu eur

    Inter MIlán -> Liverpool 13 milionů eur

    Liverpool -> Barcelona 135 milionů eur

    Barcelona -> Bayern Mnichov (hostování) 8,5 milionu eur

    Inter koupil brazilského playmakera ještě z mládeže Vasco da Gama, v Miláně mu ale nikdy nedal dostatečný prostor. Liverpool ho kupoval za levno a nechal z něj vykvést ohromnou hvězdu. Po šesti sezonách bez trofeje si Coutinho vyžádal přestup do Barcelony. Liverpool na něm vydělal přes sto milionů a od jeho odchodu získal titul a vyhrál Ligu mistrů. To 29letý Brazilec se na Camp Nou nedokázal prosadit tak, jak by jeho cenovka naznačovala. Na rok si ho půjčil Bayern, opci ke koupi ale nevyužil.

    Philippe Coutinho se v Barceloně neprosadil tak, jak by si představoval on i klub

  • 7. Ousmane Dembélé - 170 milionů eur (cca 4,3 miliardy korun)

    Rennes -> Dortmund 35 milionů eur

    Dortmund -> Barcelona 135 milionů eur

    Francouzský talent se v Rennes proslavil nejen skvělými výkony, ale i vtipným interview, ve kterém se nemohl rozhodnout, kterou nohu má vlastně silnější. Dortmund, továrna na rozvíjení talentů, jej udržel na pouhý rok, ale utržil na něm stomilionový zisk. V Barceloně Dembélého hodně trápí ne zrovna dobrá životospráva a hlavně zranění, vinou poraněného stehenního svalu v nové sezoně ještě nenaskočil do hry.

    Ousmane Dembélé patří mezi dlouhodobé marody

  • 6. Angel Di María - 179 milionů eur (cca 4,54 miliardy korun)

    Rosario Central -> Benfica Lisabon 8 milionů eur

    Benfica Lisabon -> Real Madrid 33 milionů eur

    Real Madrid -> Manchester United 75 milionů eur

    Manchester United - Paris St. Germain 63 milionů eur

    Argentinský křídelník o sobě hlasitě dal vědět v Benfice Lisabon, kde si ho vyhlédl José Mourinho a přivedl jej do Realu Madrid. Právě pod portugalským náročným koučem a vedle Cristiana Ronalda se mu dařilo zdaleka nejvíce. Drahý přestup do Manchesteru United, kde převzal ikonickou sedmičku spojenou s Beckhamem, Cantonou, či právě Ronaldem, se ale krutě nepovedl. Už za rok jej koupilo PSG, kde teď ve 33 letech hraje druhé housle za Neymarem, Messim a Mbappém.

    Vítězství PSG 4:2 pojistil v závěru Ángel di María

  • 5. Antoine Griezmann - 184 milionů eur (cca 4,66 miliardy korun)

    Real Sociedad -> Atlético Madrid 54 milionů

    Atlético Madrid -> Barcelona 120 milionů eur

    Barcelona -> Atlético Madrid (hostování) 10 milionů eur

    Zase jedna z posil Barcelony, co se asi mohla povézt více. Griezmann je Francouz, profi kariéru ale spojil se Španělskem. Za Real Sociedad začínal ve druhé lize, než zaujal i po postupu o úroveň výš a stal se nejdražší posilou Atlétika. S tím vyhrál Evropskou ligu a stal se pravou hvězdou (nejen) La Ligy. Proto za něj Barcelona dala 120 milionů eur. Dva roky u Katalánců ale spojil s kolísavými výkony, pomohl k jediné trofeji - španělskému poháru. Na začátku nového ročníku na něj bučeli i vlastní fanoušci a tak se raději vrátil tam, kde mu to šlo nejlépe. Atlético Madrid jej zatím bere na hostování, příští léto může zaplatit 40milionovou opci a získat Griezmanna natrvalo. A taky jej posunout o pozici výše v žebříčku nejdražších hráčů.

    Frncouzský útočník Antoine Griezmann po dvou letech opouští Barcelonu

  • 4. Álvaro Morata - 189 milionů eur (cca 4,8 miliardy korun)

    Real Madrid -> Juventus 20 milionů eur

    Juventus -> Real Madrid 30 milionů eur

    Real Madrid -> Chelsea 66 milionů eur

    Chelsea -> Atlético Madrid (hostování) 18 milionů eur

    Chelsea -> Atlético Madrid 35 milionů eur

    Atlético Madrid -> Juventus (hostování) 20 milionů eur

    Možná trochu překvapivé jméno. Španělský útočník je poměrně kontroverzní postavička - ne kvůli excesům, ale vinou toho, že na něj poměrně rychle začnou mít alergii i fanoušci jeho vlastního týmu. Často totiž kritizují jeho nekonzistentní výkony a zahazování šancí. Pětinásobný ligový šampion Morata (3x s Realem, 2x s Juventusem) možná není hráč, na jehož bedrech by měl ležet celý tým, pro několik velkoklubů se ale ukázal jako víc než solidní možnost na hrot. V minulé sezoně v první polovině dvouletého hostování zpět v Juventusu nastřílel jedenáct branek.

    Vyrovnáno! Španělský útočník Álvaro Morata slaví gól na 1:1 v semfinále EURO 2021 s Itálií

  • 3. Cristiano Ronaldo - 245 milionů eur (cca 6,21 miliardy korun)

    Sporting Lisabon -> Manchester United 19 milionů eur

    Manchester United -> Real Madrid 94 milionů eur

    Real Madrid -> Juventus 117 milionů eur

    Juventus -> Manchester United 15 milionů eur

    Má smysl ho představovat? Prostě CR7, jeden z nejlepších hráčů všech dob, co se už půldruhé dekády pere s Lionelem Messim o všechny možné ceny. Co do přestupových částek rivala přeskočí - logicky, Messi odešel po dvou desetiletích z Barcelony až teď a zadarmo. United ho v létě získali poměrně za hubičku, je mu koneckonců 36 let, ale nenechte se zmást, Ronaldo je pořád jeden z nej hráčů na světě. O deset let mladší borci by byli vděční za jeho formu.

    Cristiano Ronaldo pózoval v dres Manchesteru United... Zatím jen zepředu.

  • 2. Neymar - 310,2 milionu eur (cca 7,87 miliardy korun)

    Santos -> Barcelona 88,2 milionu eur

    Barcelona -> Paris St. Germain 222 milionů eur

    Pěkných pár let byl suverénně nejdražším hráčem všech dob, přitom přestoupil jen dvakrát. Jako budoucí světovou hvězdu číslo 1 si jej před několika lety vyhlédla Barcelona, a Santosu zaplatila sumu, o které se brazilskému klubu sotva snilo. Camp Nou ale nebyl Neymarovou finální destinací, vydržel je čtyři roky, než se vydal naplňovat obří ambice megaboháčů z PSG. 222 milionů, které za něj zaplatily, zůstanou asi ještě pár sezon nepřekonaným rekordem mezi jednorázovými přestupovými částkami. Francouzské tituly s Pařížany Neymar vyhrál, Liga mistrů zatím uniká. Tak třeba teď, když je znovu vedle Messiho...

    Brazilec Neymar je dlouholetou oporou PSG

  • 1. Romelu Lukaku - 327,56 milionu eur (cca 8,31 miliardy korun)

    Anderlecht -> Chelsea 15 milionů eur

    Chelsea -> Everton (hostování) 3,5 milionu eur

    Chelsea -> Everton 35,36 milionu eur

    Everton -> Manchester United 84,7 milionu eur

    Manchester United -> Inter Milán 74 milionů eur

    Inter Milán -> Chelsea 115 milionů eur

    Nezastavitelný obr, tahoun, gólová mašina, co dotáhla Inter Milán k deset let chybějícímu titulu. Teď je belgický kanonýr zpět v Chelsea. Před lety z ní odcházel jako slibný mladík s čichem na góly, teď se vrací jako superstar, na které bude stát ofenziva úřadujících šampionů Ligy mistrů. Přestupová částka je ohromná a vytvoří dost tlaku, ale zrovna Lukaku má takový mix schopností a motivace, že by měl očekávání naplnit.

    Romelu Lukaku prožil skvělý návrat do Chelsea

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud