24. září 2021 • 04:40

Limberského Lenka: Jeho konec jsem obrečela, doteď s tím nesouhlasím

Vstoupit do diskuse
7
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když její manžel zasedl ke stolu a vyprávěl o své bohaté kariéře pro Sport Magazín, který vychází právě dnes, vše se zájmem a v dobrém rozmaru poslouchala. Jakmile David Limberský mluvil o momentech kolem konce kariéry, lehce se ošila. Jeho žena Lenka s uzavřením velké fotbalové éry v Plzni doteď nesouhlasí. „Nechtěla jsem tomu věřit,“ říkala redaktorům Sportu během jejich návštěvy.



Lenka Limberská s tím, že blonďatý obránce v létě utnul kariéru profesionálního fotbalisty v plzeňské Viktorii, není zcela smířená. „Nesouhlasím s tím doteď, hrozně jsem to obrečela. Na mě je David příliš hrdý. Řekne: Nebudu končit na lavičce. Ale kdo říká, že by na té lavičce seděl? Myslím, že by tam neseděl, když vidím nynější situaci na pozici levých beků ve Viktorce. Mám pocit, že by hrál,“ odpověděla upřímně.

„S manželkou jsme se shodli, že se na tomhle neshodneme,“ reagoval s úsměvem blonďatý obránce. Limberský konec profesionální kariéry oznámil plzeňskému majiteli Adolfu Šádkovi v létě po návratu z dovolené.

V necelých osmatřiceti letech završil úspěšnou éru ve Viktorii, kde byl u všech pěti ligových titulů i tří účastí v základní skupině Ligy mistrů. Novou profesionální smlouvu už nepodepsal, aktuálně hraje třetí ligu v Domažlicích.

David Limberský a jeho manželka Lenka v jejich domě nedaleko u Plzně
David Limberský a jeho manželka Lenka v jejich domě nedaleko u Plzně

„Když odjížděl na jednání za panem Šádkem, říkala jsem si, že se určitě nějak domluví. Pak přijel, že se mu to celkově rozleželo a že opravdu konec. Kolikrát si říkám, že se mi to zdá,“ dodala sympatická Lenka. „Nesouhlasila jsem s ním a nesouhlasím s tím doteď. David na to měl hrát minimálně ještě další rok. Nejsem trenér, ale z mého „nezaujatého“ pohledu by si místo určitě udržel.“

O svém konci se v obsáhlém povídání pro Sport Magazín, který vychází v pátek jako příloha deníku Sport (elektronickou verzi najdete na ikiosek.cz/sport), se k rozhodnutí uzavřít velkou životní etapu rozpovídala i plzeňská ikona.

„Když jsem za ním (A. Šádkem) šel, domlouval jsem se s manželkou, že žádné rozhodnutí ještě dělat nebudu, což se pak nepotvrdilo... Měli jsme spolu velmi přátelský rozhovor, který jsem s ním nikdy předtím nevedl. Kamarádsky jsme si řekli, jak to vidíme,“ zavzpomínal Limberský. „Rodiče a děti byli na mojí straně. Viděli, že jsem pevně rozhodnutý. S manželkou na to máme jiný názor a dál není nutné to pitvat.“

Sport Magazín: Otevřený rozhovor s Davidem Limberským a téma o výchově šampionů
Video se připravuje ...

Pohledná a akční dáma zvládá hodně věcí. S manželem Davidem vychovávají dceru Lilien. K tomu v Plzni pečují o Barber Shop, mají spousty dalších obchodních aktivit. Teď, když její milý uzavřel profesionální fotbalovou kapitolu, se věcem mimo sport mohou mnohem víc věnovat.

„Je to nezvyk, ale myslím, že když jste přirozeně inteligentní, tušíte, co vás po kariéře čeká. Mám štěstí na skvělou manželku: společně vyřešíme spoustu věcí a jsme samostatní. Víme, jak se o sebe postarat,“ pravil Limberský.

V krásném domě kousek za Plzní si nyní užívají rodinné pohody, mají na sebe mnohem víc času. „Ne tak docela. Má víc času na všechno, ne jen na rodinu. Začal hrát víc tenis, golf, který má rád,“ prozradila Limberská.

Dnešní Sport Magazín objednávejte na iKiosek.cz ZDE>>>

Rozhovor: David Limberský

Téma: výchova šampionů – za jakou cenu?

Zpovědi: inovátor Pavel Zacha starší, mistryně světa Šárka Strachová, trenér a rodič Michal Barda, psycholog Milan Studnička, lékař Miloš Matouš

Uniklo z facebooku: Cristiano Ronaldo

Můj svět: Jakub Vadlejch

Pohledy fotbalisty: Philipp Lahm

TV program: všechny sportovní stanice

Limberský se loučí. Divočák, který hrál naplno na hřišti i mimo něj
Video se připravuje ...

Limberského namíchl Vrba: Kotouly ať nechá v Plzni. Co mu radil zlepšit?
Video se připravuje ...

MMA zápasnice Jindrová fandí Plzni: Znám se s Limbou!
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
7

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud