Ondřej Škvor
3. února 2022 • 12:02

Stejskal jde pomáhat Příhodovi. Jen Slavia byla proti, koho nabídla?

Vstoupit do diskuse
3
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už jich je zase pět. Liga si vybrala svého člena do komise rozhodčích. Dvacet devět klubů ukázalo na Jana Stejskala, bývalého špičkového brankáře. Jeden se zdržel a jeden byl proti – pražská Slavia. „Pan Stejskal je sympaťák, ale jako klub jsme prezentovali názor, že by nominant neměl být spojen se Spartou a Slavií,“ vysvětlil Jaroslav Tvrdík pro iSport.cz.



Jeho klub proto nabízel dvě jiné varianty. „Antonína Rosu a Güntera Bittengela,“ prozradil Tvrdík. Podporu pro svůj pohled však Slavia nezískala. Drtivá většina klubů, 29 z 31, dala hlas Janu Stejskalovi.

Ten byl na středečním jednání grémia Ligové fotbalové asociace osobně přítomen. A před zástupci profesionálních klubů zdůraznil, že už delší čas není spojen s žádným z nich. Možná i proto, že pohled Slavie na jeho někdejší propojení s oběma velkými oddíly byl v zákulisí známý. „Už osm let nejsem v žádném ligovém klubu,“ prohlásil. Naposledy působil jako trenér brankářů v Jablonci, do roku 2014. Nyní zastává stejnou funkci u reprezentační sedmnáctky.

Shodou okolností právě ve Slavii v květnu 1995 působil, když se vzdal reprezentace na protest proti jarním výkonům tehdejších rozhodčích. O tom – jako možné kvalifikaci pro výkon nové funkce – však nyní řeč nešla. „Ani nemyslím, že by si to pamatovali. Někteří třeba ano, ale o tom nepadlo ani slovo,“ říká Stejskal.

Čerstvý šedesátník, už osmým rokem starosta Jevan, na grémiu LFA krátce vysvětlil, proč by mohl svým názorem na rozhodčí pomoci. „Řekl jsem, že se pohybuju ve fotbale odmalička, skoro celý život, a že bych mohl přinést jiný pohled než přísně pravidlový. Ostatně právě kvůli tomu mě oslovili,“ vypráví Stejskal.

To potvrzuje i Radek Příhoda, šéf českých rozhodčích. „Předně je to volba LFA. Ale jsem rád, že tam bude pohled uznávaného hráče, který nám pomůže v určitých typech situací. U takových, které nejsou jednoznačné. A takový prvek vítám.“

O víkendu se vrací na trávníky ostrý ligový fotbal. A už v pondělí Jan Stejskal přijde na své první zasedání komise rozhodčích. „Od pravidlových detailů tam nebudu. Vím, co se po mně bude chtít. Budu říkat, co uvidím, co si myslím.“

Komise českých ligových rozhodčích
Radek Příhoda
Libor Kovařík
Václav Hartman
Antonín Kordula
Jan Stejskal

Příhoda: Šli jsme s mladými do rizika. Jaro bude složité, možná zahraniční sudí na derby
Video se připravuje ...

Příhoda má permanentní důvěru. Sudí v odposleších? Je to na etické komisi, říká Fousek
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud