Michal Kvasnica
27. dubna 2022 • 18:00

Skuhravý na Slovensku vládne druhé lize. Vysloužil si nabídku ze Žiliny

Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

V prosinci 2019 byl vážným kandidátem na pozici trenéra MŠK Žilina energický David Holoubek. Lákala ho práce s talenty ve vyhlášené slovenské líhni, která dlouhodobě produkuje zajímavé fotbalisty. Nakonec to neklaplo a Holoubek o pár měsíců později převzal tehdejší reprezentaci do 18 let. Nyní by se ale český kouč práce v aktuálně šestém celku Fortuna ligy mohl dočkat. Podle informací Sportu má Žilina zájem o Romana Skuhravého, jenž vede druholigovou Podbrezovou.



Je to rok, co Roman Skuhravý po necelých třech letech skončil na lavičce Dukly, kde ho vystřídal Bohuslav Pilný. Bez angažmá však svérázný trenér nebyl dlouho, po pár měsících kývl na nabídku Podbrezové. Tedy rovněž druhá liga, jen slovenská místo české.

Kdekoho to tehdy překvapilo, neboť Skuhravý dřív veřejně hlásil, zejména po dobrovolném rozloučení v Opavě, že z rodinných důvodů preferuje klub v Čechách. A najednou přesun do čtyřtisícové obce v Nízkých Tatrách, takřka sedm set kilometrů od Jablonce nad Nisou, kde žije.

„Fotbalově mi to asi moc nedalo, ale podmínky tam byly dobré. Poznal jsem super lidí, kteří mi trochu spravili hlavu. Našel jsem jinou cestu, pomohlo mi to, jsem teď jinak nastavený,“ popisoval loni v létě Juraj Chvátal, obránce Olomouce, jenž poslední dva ročníky strávil právě na hostování v Podbrezové.

Kariérní restart pravému (wing)bekovi Sigmy pomohl a vypadá to, že nyní podobně dopadne sedmačtyřicetiletý kouč. A to hned ze dvou důvodů.

Jednak čtyři duely před koncem vede Skuhravý tabulku o tři body před Banskou Bystricí. Návrat po třech letech mezi elitu je blízko. A taky podle informací deníku Sport přišel konkrétní interes ze Žiliny, což je nejen na tamní poměry z dlouhodobého hlediska atraktivní adresa.

Trenér Roman Skuhravý
Trenér Roman Skuhravý

„Celý rok s díky odmítám zájem o rozhovor a teď v nejdůležitější fázi sezony to s prominutím udělám zase,“ omluvil se Skuhravý zdvořile naší redakci, která jej prosila o vyjádření.

A sdílnější – logicky – nebyly v oficiálních odpovědích ani oba kluby.

„Jelikož stále probíhají jednání s potenciálními kandidáty, tuto informaci nemůžeme potvrdit,“ uvedl MŠK, který s nejvyšší pravděpodobností skončí ve skupině o titul na šesté příčce.

Reakce současného zaměstnavatele? Strohá. „Roman Skuhravý je trenérem FK Železiarne Podbrezová.“

Žilina v sobotu odvolala Petera Černáka. Ročník, na jehož začátku bylo jablonecké vyřazení z Konferenční ligy, provizorně dokončí asistent Ivan Belák.

„V běžeckých parametrech jsme byli dominantní, ale musíme přidat v agresivitě. Hlavně v zápasech venku to bylo cítit. Soupeři to věděli, mají nás přečtené. Do budoucna je to úloha pro nás všechny, jinak se výsledky nedostaví,“ vysvětloval na webových stránkách sportovní ředitel Karol Belaník.

Posledním českým koučem „šošonů“ byl před jedenácti lety Pavel Hapal. Zažil vynikající úspěchy: titul i základní skupinu Ligy mistrů s Chelsea, Marseille a Spartakem Moskva. Ještě před ním dovedl mančaft k mistrovské euforii také Pavel Vrba.

Skuhravý, který v Podbrezové preferuje rozestavení 3-4-3, by tedy měl na co navazovat, byť klubová vize je jasná. Sázet na mladé talenty a výhodně je prodávat. Věkový průměr kádru je pouhých 21 roků, žilinská devatenáctka navíc letos došla až do osmifinále UEFA Youth League. Než vypadla se Salcburkem, vyřadila například Inter Milán. Co se týče počtu odchovanců a podílu odehraných minut, je MŠK celosvětovou (!) jedničkou. Rozhodně je tedy kde brát.

HRÁČI PODBREZOVÉ SE ZKUŠENOSTMI Z ČESKA

Michal Breznaník (36) (Liberec, Sparta, Dukla)

Vladimír Kukoľ (35) (Jihlava)

Marek Kuzma (33) (Slovácko)

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud