17. srpna 2022 • 04:40

Start hvězd, které v létě přestoupily: rozpaky, horská dráha i snadný gól

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
0
  • Video se připravuje ...

    Čekají se od nich velké věci. Góly, asistence, výrazná pomoc k týmovým úspěchům. Spousta útočných hvězd v létě změnila působiště a chystá se teď zářit jinde. Robert Lewandowski, Erling Haaland i další… Naplňují v úvodu sezony očekávání? Jasně, nedělejme rychlé závěry, ještě bude prostor ukázat se víc, ale i první dojem se vždycky počítá. Jak velkým ofenzivním jménům, která čerstvě převlékla dres, vyšel vstup do nových angažmá?

  • Robert Lewandowski (Barcelona)

    Jen za tři poslední bundesligové sezony v dresu Bayernu stihl nasypat neuvěřitelných 110 gólů, pak si ale řekl, že už je po dlouhých letech čas na změnu. Debut v Barceloně ovšem pro celý klub přinesl rozpaky. Domácí bezgólová remíza s Vallecanem je na úvod málo, nepomohla ani jasná střelecká převaha (21:4). Lewandowski se dostal k pěti střelám, mezi tři tyče mířila jediná. A gól mu kvůli evidentnímu ofsajdu nebyl uznán. Specializovaný server whoscored.com jeho premiéru ohodnotil průměrnou známkou 6,36.

    Barcelona hned na úvod La Ligy klopýtla. Rayo Vallcecano veze bod za remízu 0:0Foto Reuters

  • Sadio Mané (Bayern Mnichov)

    Pro Bayern začala nová éra, právě posila z Liverpoolu má pomoct Lewandowského brankovou show nahradit. Ale pochybnosti že to bez polského střelce nepůjde? Už jsou skoro pryč, v Mnichově zatím panuje klid. Aby ne, tři soutěžní zápasy, tři výhry, třináct vstřelených gólů. Sám Mané se trefil dvakrát. V Lipsku pomohl k výhře (5:3) v národním Superpoháru, pak mohl slavit i při bundesligové premiéře ve Frankfurtu (6:1). „Věřím, že Bayern je pro mě ideální klub,“ hlásila senegalská star po podpisu smlouvy. Vstup mu dává za pravdu.

    Gólová radost Sadia ManéhoFoto Reuters

  • Darwin Núňez (Liverpool)

    Na Anfield přišel z Benfiky za skoro 2 miliardy korun. A v novém působišti si zatím musí připadat jak na horské dráze. Po přáteláku proti Crystal Palace bavily internet jeho nepovedené momenty, Núňez pak všechny umlčel čtyřgólovým představením v Lipsku i super startem ostré sezony. Gólem se podílel na zisku Community Shield i na remíze s Fulhamem. A pozor, všechny zásahy stihl jen jako střídající. Možná i proto dostal v pondělí proti „prokletému“ Crystal Palace šanci v základu. Jenže vše zase skončilo neslavně – Uruguayec se nechal vyprovokovat a hlavou trefil stopera soupeře. Červená karta, Liverpool má po dvou kolech jen dva body.

    SESTŘIH: Liverpool - Crystal Palace 1:1. Další ztráta, Darwinova červená za oplácení
    Video se připravuje ...

  • Erling Haaland (Manchester City)

    Jestli někdo má v příštích letech vládnout tabulce střelců Premier League, je to právě norský kanonýr. Po přestupu z Borussie Dortmund do Manchesteru už zapsal dvě úvodní trefy, které zařídily výhru nad West Hamem. „Erling se narodil, aby dával góly,“ ocenil svou hlavní posilu trenér Pep Guardiola. O víkendu se Haaland přímo neprosadil, ale City to nemuselo vadit, při demolici Bournemouthu (4:0) ho zastoupili spoluhráči. Celý klub věří, že čerstvě dvaadvacetiletý forvard konečně pomůže k vysněnému titulu v Lize mistrů.

    SESTŘIH: West Ham - Manchester City 0:2. Snový debut! Haaland pálil z penalty i brejku
    Video se připravuje ...

  • Timo Werner (Lipsko)

    Angažmá v Chelsea? Radši rychle zapomenout. Werner sice slavil triumf v Lize mistrů, ale pouhých 10 ligových gólů za dvě sezony je mnohem míň, než se čekalo. Proto se teď vrátil do Lipska, kde všechno předtím tak šlapalo. „Zkušenost z jiné země a jiné ligy mi na mé cestě velmi pomohla,“ vyznal se po comebacku do Německa. Víkendový obnovený debut? Solidní, v první půli otevřel skóre duelu s Kolínem. Ale je fér říct, že gólman Schwabe jeho ránu z dálky rozhodně měl chytit. A Lipsko nakonec jen remizovalo 2:2.

  • Další velká jména

    Gabriel Jesus (Arsenal)
    Arsenal jede, má šest bodů po dvou kolech. A posila z Manchesteru City se blýskla o víkendu proti Leicesteru (4:2) – dva góly a dvě asistence!

    Raheem Sterling (Chelsea)
    Podobně jako exparťák Jesus se Sterling přesunul do Londýna. Dvakrát hrál v základu „Blues“, na gól čeká. Ale proti Tottenhamu (2:2) měl prsty v trefě Reece Jamese.

    Romelu Lukaku (Inter Milán)
    Totožný případ jako Werner. Angažmá v Chelsea nevyšlo, tak přišel návrat. A Serie A Lukakovi zjevně chutná, při duelu v Lecce (2:1) se trefil už ve druhé minutě.

    Gabriel Jesus a Martin Odegaard v dresu ArsenaluFoto Reuters

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud