20. října 2022 • 15:20

Expert Karoch končí v ČT: naznačil důvody. Ale dál bude hledat G bod

Autor: iSport.cz, rou
Vstoupit do diskuse
17
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl jedním z těch fotbalových expertů České televize, kteří nejvíc dráždili fanoušky. I kvůli tomu už Pavel Karoch (58) jako spolukomentátor přímých přenosů nebude dál pokračovat. Podle svého dopisu na sociálních sítích dostal možnost pokračovat v omezenější spolupráci, kterou se rozhodl neakceptovat. „Omlouvám se, ale takto formulovaná nabídka, mě neoslovuje. Odůvodnění, že jsou na mě iracionální negativní reakce a ztrácím podporu vedení sportovní redakce... budiž,“ napsal bývalý záložník na Instagramu.



Své rozloučení se sportovní redakcí ČT pojal Pavel Karoch hodně osobně a prozradil, že za jeho koncem jsou i nespokojené reakce diváků. Ti experta, který sám hrál třeba i v Kostarice, většinou nešetřili, a jeho hlášky žily svým životem - třeba na twitterovém účtu Bonmoty Pavla Karocha.

Nicméně i on sám si z toho dokázal udělat legraci. „Díky moc, byla to pro mě jízda, budeme dál hledat fotbalový Gólový „G bod“. A někdy, možná, když Pánbůh dopustí, i motyka spustí, se mu přiblížíme. Přeju vám v tom všem, upřímně, hodně štěstí,“ loučil se Karoch vtipně s kolegy ve zveřejněném vzkazu právě za pomoci některých svých legendárních hlášek.

V osobním dopise oslovil své kolegy, aby jim poděkoval za prožitých 12 let. „Když píšu tento email, usmívám se, protože se mně vybavuje spousta společných zážitků, které mně budou vždy dělat radost. A to je možná to, proč mně stojí za to vám napsat pár řádků. Komentovat a spolupracovat s vámi mě hodně bavilo a naše společná energie byla neopakovatelná. Na vás a na všechny přenosy jsem se vždy těšil, ať to bylo ME, MS nebo druhá liga. Hodně mě to obohatilo, cítil jsem se v tom svobodný a šťastný. To je to, co si budu vždy pamatovat…“ psal dojatě Karoch, ale také popsal, proč k rozvázání spolupráce dospěl.

„Davide, oceňuju, že jsi zavolal a měl jsi odvahu se se mnou sejít a tlumočit mně nabídku další spolupráce, v pozměněných zúžených parametrech. Omlouvám se, ale takto formulovaná nabídka, mě neoslovuje,“ vzkázal expert zřejmě Davidu Kozohorskému, moderátorovi a komentátorovi, a vyrovnal se i s trochu hořkou skutečností, že doplatil právě na ohlasy diváků.

„Odůvodnění, že jsou na mě iracionální negativní reakce a ztrácím podporu vedení sportovní redakce... budiž. Víš, pro mě není hřích ve fotbale vzbudit emoce, pro mě je hřích nevzbudit žádné emoce. To co jsi navrhl, by nepřinášelo radost a lehkost, která je pro tuto práci potřebná...“ vysvětlil Karoch, proč už na další spolupráci nekývl.

„Po dlouhou dobu jsem cítil také podporu ve sportovní redakci. Vedli jsme konstruktivní, nekonečné, neopakovatelné rozhovory o naší profesi a o fotbale, který všichni tak milujeme. Přeju ti, abys měl odvahu následovat svůj instinkt a stát si za svým názorem,“ vyzval končící spolukomentátor.

„Buďte sbohem, chlapi,“ dodal pak ve španělštině a podepsal se svou přezdívkou Pablo.

Vstoupit do diskuse
17

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud