7. února 2023 • 14:50

Fotbal se loučí s Ciprem (†75). Slavia v černém, Limberský děkoval za šanci

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
3
  • Video se připravuje ...

    Český fotbal se loučí s Františkem Ciprem. Legendární trenér, který dovedl Slavii v roce 1996 k titulu, zemřel v úterý po dlouhém boji s rakovinou. Svou soustrast vyjadřují fanoušci i kluby, kde působil, Slavia zřídila pro fanoušky pietní místo. Za uvedení do první ligy děkoval i David Limberský.

  • Slavia Praha

    „Děkujeme za vše, kapitáne a pane trenére! Čest vaší památce!“ vyslala Slavia do světa smutnou zprávu a převlékla své sociální sítě do černé barvy... František Cipro dovedl Slavii k titulu v sezoně 1995/96, na jaře 1996 také vedl památnou jízdu do semifinále Poháru UEFA.

  • FAČR

    „Odchod Františka Cipra je nenahraditelnou ztrátou," řekl předseda fotbalové asociace Petr Fousek. Nejen podle něj se legendární trenér nesmazatelně zapsal do historie československého a českého fotbalu. Osobně ho poznal i současný trenér reprezentace Jaroslav Šilhavý. „Františka Cipra vnímám jako jednu z nejvýraznějších trenérských osobností devadesátých let. Vždycky jsem na něm obdivoval lidskost, s jakou ke svému okolí přistupoval, a všechna společná setkání byla moc příjemná."

  • Zbrojovka Brno

    Jako hrající trenér František Cipro začínal v rakouském Gmündu, první úspěchy pak zažíval v Brně, které dovedl do nejvyšší soutěže.

  • FK Teplice

    Na začátku tisíciletí vedl František Cipro Teplice, kde se na lavičce potkal třeba s Františkem Strakou, který mu dělal asistenta.

  • České Budějovice

    Na Františka Cipra nezapomenou ani v Českých Budějovicích, kde sám začínal s fotbalem. Dynamo vedl hned třikrát, při svém prvním působení dovedl jihočeský klub do první ligy.

  • David Limberský

    V letech 2003 až 2004 působil František Cipro také v Plzni, kde uvedl do ligy nějakého Davida Limberského... „Díky, trenére,“ napsala ikona Viktorie.

    David Limberský zavzpomínal na zesnulého trenéra Františka Cipra David Limberský zavzpomínal na zesnulého trenéra Františka CipraFoto Instagram.com

  • Slavia otevřela pietní místo

    Rozloučit se s Františkem Ciprem mohou zatím dorazit fanoušci do Edenu, kde Slavia zřídila pietní místo.

    Pan Cipro? Charisma z něj vyzařovalo do všech koutů stadionu. Byl výjimečný
    Video se připravuje ...

  • Zlín

    Na Františka Cipra vzpomněli i ve Zlíně, kde v sezoně 1970/71 oblékal dres TJ Gottwaldov.

  • David Holoubek

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud