8. září 2023 • 11:20

Stávka! Další problém ve Španělsku, fotbalistky chtějí vyšší mzdy

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Španělský fotbal řeší během krátké doby další aféru. Hráčky z nejvyšší soutěže vstoupily kvůli sporům se svazem o výši platů do stávky a hrát se nebudou úvodní dvě kola nové sezony, která měla začít dnes. Informovala o tom agentura DPA.



Fotbalistky požadují navýšení minimální roční mzdy ze současných 16 tisíc eur (asi 390 tisíc korun) na 23 tisíc (asi 560 tisíc) s možností dalšího růstu na 25 tisíc (asi 609 tisíc), pokud liga dosáhne na příjem osm milionů eur.

Svaz je však ochoten navýšit minimální mzdu na 20 tisíc eur (asi 487 tisíc), případně 23 tisíc, pokud liga dosáhne na osmimilionovou hranici příjmů. V nejvyšší španělské mužské soutěži činí garantovaná minimální roční mzda 182 tisíc eur (asi 4,4 milionu).

První aféru ve španělském fotbale letos v létě rozpoutal předseda svazu Luis Rubiales poté, co po triumfu ženské reprezentace na mistrovství světa při ceremoniálu políbil na ústa záložnici Jenni Hermosovou.

Rubiales tvrdí, že šlo o konsenzuální polibek, Hermosová to však popřela a podala na něj trestní oznámení. Šéfa svazu suspendovala světová federace FIFA a zahájil s ním disciplinární řízení i Španělský sportovní tribunál.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud