Zdeněk Janda
5. února 2018 • 05:00

Hvězda má chuť, koleno drží! Co ukázala Jágrova show v Liberci?

Vstoupit do diskuse
0
  • Jaromír Jágr před svým prvním zápasem za Kladno po návratu z NHLJaromír Jágr před svým prvním zápasem za Kladno po návratu z NHLFOTO: ČTK

    Vyprodáno. Nadšení fanoušci. To se čekalo. Jenže jak vydrží koleno hokejového génia? Sobotní hokejová show v Liberci, v níž Kladno porazilo Benátky 7:2, dala jasnou odpověď. Jaromír Jágr zvládl po návratu z NHL celý zápas první ligy, připsal si tři asistence. Žádné paběrkování po minutách, což je pro lidi, kteří rozebrali vstupenky i na dalších stadionech, skvělá zpráva. Co dalšího ukázala obnovená premiéra čísla 68?

  • Ortéza pomohla

    Sedm gólů jakoby Jaromíra Jágra na střídačce znudilo. Z povedeného návratu měl ale radostFoto Michal Beránek (Sport)

    Kladenský majitel hrál s ortézou, která mu prospěla. „Nejsem na ni zvyklý, ale pomohla mi. Vaz je v ní pevnější. Necítil jsem bolest, takže jsem mohl hrát,“ liboval si Jágr bezprostředně po premiéře ve WSM lize. Přesto – neriskuje trochu? Nenechal se strhnout zaplněným stadionem? Další zápasy ukážou, jakou zátěž bolavé koleno snese. První utkání ale naznačilo, že scénář, že naskočí jen na pár střídání, aby splnil kvótu patnácti zápasů kvůli případné baráži, nemusí platit.

  • Majitel ukázal svoji sílu

    Kladenský majitel Jaromír Jágr první zápas po návratu z NHL emotivně prožívalFoto Michal Beránek (Sport)

    Gól nedal, ale na ledě dominoval. Že nehrál žádný zápas 34 dnů? Žádný problém… Připsal si tři body (0+3), podílel se na klíčových trefách. „S dechem jsem neměl žádný problém, mohl bych hrát každé druhé střídání. To bylo v pohodě. Pomohly mi i drsné tréninky v Calgary, navíc ve vysoké nadmořské výšce, kde je řidší vzduch,“ vykládal útočník, jenž celkem na ledě strávil přes dvacet minut a připsal si tři střely. Tempo první ligy zvládal naprosto s přehledem.

  • Dostal znovu chuť na góly

    Jaromír Jágr vyslal v zápase proti Benátkám tři střely na branku, benáteckého Žajdlíka se mu překonat nepodařiloFoto Michal Beránek (Sport)

    Poslední měsíce pro něj byly přetěžké. Hokej neustále miluje, musel vstřebat, že NHL, nejlepší liga světa, se mu zavírá. V mateřském klubu ale znovu pookřál. „Snažím se získat zpátky radost. A může mi to pomoct i v tom, abych nabral zpátky chuť střílet góly. To mi momentálně chybí,“ vyprávěl před houfem novinářů. Na ledě jeho výkon šel nahoru, fanouškům jasně naznačil, že se od něj ještě dají čekat velké věci. Tříbodové zápasy mohou být pravidlem.

  • Vnímal energii od fanoušků

    Jaromír Jágr zdraví fanoušky po prvním zápase po návratu z NHLFoto ČTK

    Už když se objevil na rozbruslení, lidé začali tleskat. Energii bral nejenom od kladenských fanoušků, ale respekt mu vyjadřovali i všichni ostatní. Když místní hlasatel oznámil jeho první asistenci, hala bouřila. „Od fanoušků cítím obrovskou podporu už od svého příletu. Snažím se si to užít,“ reagoval Jágr, jenž se snažil lidi bavit efektními akcemi. Ten hlavní cíl ale vězí jinde. V postupu zpátky do extraligy. „Bude to fuška, ale je to pro nás výzva,“ zdůraznil 45letý veterán.

  • Kladno má dost práce

    Obrovský závar před kladenskou brankou, do branění se dostal i Jaromír JágrFoto Michal Beránek (Sport)

    Rytíři vedli 2:0, vypadalo to na jasnou záležitost. Ovšem Benátky se dostaly zpátky, hosté se ocitli chvíli v úzkých. „Hodně věcí musíme zlepšit. Nevím, jak jsou na tom ostatní mužstva, ale musíme koukat na sebe. Je třeba, aby celkově náš herní projev byl lepší. Dělali jsme spoustu školáckých chyb, přišlo mi, že moc nebruslíme a panikaříme, když máme puk,“ říkal kladenský šéf. Hosty uklidnil až gólový ohňostroj ve třetí části (5:0). Jinak se hra ještě musí vyladit.

  • Jágr řídil výhru Kladna a smekl před Nedvědem: Byl neskutečný, klobouk dolu!
    Video se připravuje ...

    BEST OF Jágr. Podívejte se na nejlepší momenty Jaromíra Jágra v prvním zápase po návratu
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud