27. února 2018 • 20:20

Kladno vstoupilo do play off výhrou, Jágr odehrál jen sedm vteřin

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Odstartovalo čtvrtfinále play off WSM ligy! A i s Jaromírem Jágrem v sestavě Kladna. Legendární útočník byl na zápasové soupisce zapsán jako 13. útočník, nakonec se postavil na první střídání a krátce na to ze zápasu odstoupil. Oficiálně odehrál sedm vteřin a ihned zamířil do šatny. Zřejmě tak stále není zdravotně fit a naskočil jen, aby měl zapsaný start v utkání kvůli případné baráži. Kladno po tuhém boji nakonec porazilo Prostějov 4:2. I v dalších zápasech uspěli favorité, Karlovy Vary i České Budějovice nasázely soupeřům po pěti brankách.



Hokejový útočník Jaromír Jágr si připsal šestý start za Kladno. Nastoupil sice v úvodním čtvrtfinále play off první WSM ligy proti Prostějovu, hned po zahajovacím buly však zamířil do šatny a v dalším průběhu duelu Rytířům na ledě nepomohl. Je tak zřejmé, že stále není v pořádku po nedávném tvrdém zákroku havířovského Marka Sikory.

Statistici započítali Jágrovi, že v utkání účinkoval sedm sekund. I jediná by však stačila druhému nejproduktivnějšímu hráči historie NHL k započítání startu, které šestačtyřicetiletý Jágr potřebuje i přes své zranění sbírat kvůli možnosti figurovat v sestavě v případných bitvách baráže o extraligu.

Jágr se zotavuje po Sikorově nešetrném ataku u mantinelu hned z úvodu duelu 50. kola, který se hrál v sobotu 17. února. Olympijský vítěz z Nagana při něm narazil hlavou do hrazení a utrpěl otřes i tržnou ránu. I když se na ledě objevila nosítka, odešel za pomoci ostatních po svých.

VIDEO | Jaromír Jágr promluvil o zranění

Jágr o aktuálním stavu: Lepší se to, za 10 dní chci trénovat
Video se připravuje ...

Následně podstoupil Jágr kontrolní vyšetření v nemocnici, ale poprvé zasáhl až do dnešního duelu a jeho zdravotní stav zůstává zahalený tajemstvím. Podle dřívějšího vyjádření tiskového mluvčího Rytířů Víta Herala čekal majitel kladenského klubu kromě jiného na návrat vyhlášeného fyzioterapeuta Pavla Koláře z olympijských her v Pchjongčchangu.

Jágr potřebuje po lednovém návratu do Kladna z NHL z Calgary sbírat starty kvůli regulím, podle nichž je třeba ke startu v baráži o extraligu sehrát za tým minimálně 15 utkání. Jágr jich má na kontě po dnešku teprve šest, nasbíral v nich čtyři asistence.

Už nyní je jasné, že bude potřebovat, aby klub v play off v případě postupu do baráže ve čtvrtfinále i v případném semifinále, která se hrají na čtyři vítězné zápasy, absolvoval minimálně deset utkání.

„Technicky vzato Jaromír teď ztratil dvě utkání, a pokud pomýšlíme na baráž, musí odehrát 15 zápasů. Je to pro nás nevděčné téma, ale nemyslím si, že by ty série skončily 4:0 a 4:0 nebo 4:1 a 4:1. Ty série bývají delší,“ podotkl Heral.

Všichni favorité na úvod uspěli

I bez hrající legendy v sestavě si Rytíři s Prostějovem poradili, byť ne zdaleka tak suverénně, jak se jim to se stejným sokem podařilo v posledním kole základní části (7:2). Po bezbrankové první třetině domácí v druhém dějství dvakrát vedli, jenže Jestřábi vždy odpověděli. Rozhodla trefa Davida Tůmy z 54. minuty, výsledek zpečetil při hře bez gólmana 36 sekund před koncem Ladislav Zikmund.

Vítězové základní části z Karlových Varů nedali Vsetínu šanci. Valaši do play off proklouzli až v posledním kole, kdy v přímém souboji o poslední volné místo zdolali Třebíč. Západočechy poslal do vedení ve 14. minutě útočník Martin Osmík. Vítězný gól zaznamenal zkraje druhé třetiny Jakub Flek, po základní části nejlepší střelec a zároveň nejproduktivnější hráč mužstva.

Vsetín snížil v 27. minutě z přesilové hry, ale extraligoví šampioni z roku 2009 si za necelé dvě minuty vzali v početní výhodě dvoubrankový náskok zpět. Energie v prostředním dějství využila ještě jednu přesilovku. Autor úvodní trefy Osmík druhým zásahem večera stanovil v závěrečné třetině konečnou podobu výsledku.

Pod výhru Karlových Varů se nejvýrazněji podepsal centr Daniel Vrdlovec, který nasbíral čtyři body za gól a tři nahrávky. Tým pod vedením trenéra Martina Pešouta navázal na výborný závěr základní části, kdy zvítězil v sedmi z osmi duelů.

V opačném rozpoložení vstoupily do vyřazovacích bojů České Budějovice, které neuspěly čtyřikrát z pěti zápasů. Proti Havířovu se ale zaváhání nedopustily. Rozhodující branka padla v 16. minutě zásluhou útočníka Václava Nedorosta, jenž ve druhé třetině zvýšil už na 3:0. Pětatřicetiletý odchovanec přidal ke dvěma gólům i nahrávku, opačnou bilanci si připsal útočník Petr Vampola.

V Edenu se diváci radovali z branky Marka Račuka už po 18 sekundách zápasu. Přerov odpověděl ve 12. minutě díky útočníkovi Jiřímu Goišovi. Na rozuzlení si fanoušci museli počkat až do nastaveného času, v jehož úvodu se hosté kvůli špatnému střídání nechali vyloučit. Přesilovku čtyři na tři zužitkoval útočník Zdeněk Doležal.

Čtvrtfinále WSM ligy - první zápasy:

Karlovy Vary - Vsetín 5:1 (1:0, 3:1, 1:0)
Branky: 14. a 46. Osmík, 21. Flek, 29. Podlipnik, 36. Vrdlovec - 27. Teper. Rozhodčí: Doležal, Grech - Lučan, Zídek. Vyloučení: 6:12. Využití: 2:1. Diváci: 2786.

Motor České Budějovice - Havířov 5:0 (1:0, 2:0, 2:0)
Branky: 16. a 35. Nedorost, 21. Vampola, 44. L. Květoň, 59. Vráblík. Rozhodčí: Dědek, Obadal - Kotlík, Polák. Vyloučení: 2:7. Využití: 2:0. Diváci: 5704.

Kladno - Prostějov 4:2 (0:0, 2:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 21. Machač, 30. Strnad, 54. D. Tůma, 60. Zikmund - 27. Meidl, 36. Rudovský. Rozhodčí: R. Čech, Fiala - Štofa, Beneš. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:1. Diváci: 2749.

Slavia Praha - Přerov 2:1 v prodl. (1:1, 0:0, 0:0 - 1:0)
Branky: 1. Račuk, 62. Z. Doležal - 12. Goiš. Rozhodčí: Sýkora, Veselý - Malý, Šimán. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:0. Diváci: 738.

Další program:

Středa 28. února - 2. zápasy:
17:30 Karlovy Vary - Vsetín, Motor České Budějovice - Havířov,
18:00 Kladno - Prostějov, Slavia Praha - Přerov.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud