20. března 2018 • 21:42

Jágr po postupu Kladna: Baráž? Šance, že se zraním, je obrovská

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přestože Jaromír Jágr nasbíral v první hokejové lize potřebných 15 zápasů pro start v baráži, stále zatím netuší, zda vůbec do bojů o nejvyšší soutěž, které si jeho Kladno zajistilo, zasáhne. Rytíři v úterý vyhráli v semifinále play off v Českých Budějovicích 5:2 a sérii získali v poměru 4:1 na zápasy. Ale Jágr stejně jako v předchozích duelech nastoupil jen epizodně. Jeho pobyt na ledě se dal počítat na vteřiny. A s ohledem na svůj stav netuší, zda se něco zásadního do začátku baráže zlepší.



Jágr se nadále potýká s následky ataku havířovského útočníka Marka Sikory, při němž si v polovině února obnovil zranění vazů v pravém koleně a poškodil meniskus.

"Vůbec nevím, jak to se mnou dopadne, jestli budu schopný hrát. Ale aspoň mám takovou extra motivaci neukončit tu sezonu a dál trénovat. Bolest mi neumožňovala trénovat. Moje nohy jsou slabý na to, abych mohl jít do nějakého bruslení a fyzických kontaktů. To bych nezvládl a šance, že bych se znovu zranil, je obrovská," řekl novinářům v Českých Budějovicích.

Baráž? Je to pro mě motivace dál trénovat a nekončit, prohlašuje Jágr
Video se připravuje ...

Šestačtyřicetiletý útočník se i přes svůj zdravotní stav po postupové výhře usmíval. Poukázal na to, že Kladno čekalo čtyři sezony, než se opět může poprat o start v extralize. "Věřím, že nám to (vítězství v sérii nad Českými Budějovicemi) dodá sebevědomí," řekl.

Kladno bude v baráži bojovat s Karlovými Vary, Jihlavou a Litvínovem. Jágr uvedl, že jeho tým má hlavně oproti Jihlavě a Litvínovu určitou výhodu. "Do posledního zápasu jsme hráli o všechno, což některé týmy z extraligy říct nemůžou. Věřím, že by nás to mohlo nakopnout," řekl majitel kladenského klubu.

Podle něj Rytíři sérii s Českými Budějovicemi získali díky několika aspektům. Mezi ně patří například týmové sepjetí. "Nemáme to postavené jen na jedné pětce, mužstvo je dobře poskládané. Měl jsme i pocit, že jsme na tom velice dobře fyzicky," řekl. Dodal, že Kladnu rovněž vyhovovala pozice outsidera. Většina odborníků považovala za favorita série České Budějovice. "Kluky tohle motivovalo," uvedl.

Góly

Domácí: 48:42. Nedorost, 51:21. M. Bárta

Hosté: 06:44. Kubík, 11:22. J. Kloz, 22:50. Pekr, 47:55. Kružík, 57:07. Štindl

Sestavy

Domácí: Kváča (23. Bláha) – Kutlák, Pýcha, Vráblík, Fillman, Pavlin, Čáp, Kachyňa – Čermák, Vampola, Nedorost – Dostálek, Rob, Jonák – L. Květoň, Galamboš, Martin Novák – M. Bárta, J. Mikyska, Nejezchleb.

Hosté: Cikánek (Kopřiva) – F. Matula, Štich, Štindl, Repe, Kehar, Lenďák, Svedlund – Zikmund, T. Kaut, Kružík – J. Kloz, Kubík, D. Tůma – M. Hořava, Machač, J. Strnad – R. Přikryl, Pekr, Jágr.

Rozhodčí

Čech, Přikryl – Bryška, Novák

Stadion

Budvar aréna

Návštěva

6421 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud