Pavel Bárta
Premium
23. března 2018 • 05:00

Poražený Jelínek o Jágrovi: Překvapilo mě, jak se Jarda nechal vyhecovat

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

V minulosti k sobě měli hodně blízko, nyní proti sobě stáli jako soupeři v boji o postup do baráže. Trenér Českých Budějovic Marian Jelínek a Jaromír Jágr, majitel i ikona kladenských Rytířů. Úspěšnější byl nakonec ten druhý. "Jaromír byl velkou přidanou hodnotou Kladna. A to přesto, že fakticky nehrál. Ale rada od Jágra je pro ty kluky někdy víc než přihrávka od něj," myslí si Jelínek, bývalý Jágrův osobní trenér.



V rozhovoru pro deník Sport ale Jelínek zdaleka nemluvil jen o tom, proč jeho tým prohrál sérii 1:4 na zápasy. Co si například myslí o Jágrově vlivu na hráče Kladna a jak vůbec může zraněná legenda týmu pomoci? A vnímal Jelínek i to, že se slavná 68 pokoušela vytvářet psychický tlak na rozhodčí? A v čem chápe Jágrovy kritiky? A proč se Motoru dlouhodobě nedaří návrat do hokejové extraligy?

Kladno původně vyhlásilo tříletou lhůtu, návratem Jaromíra Jágra se to však změnilo. Sám přitom vypomáhal jaksi napůl, naskakoval na pár vteřin. Jak myslíte, že mohl takový comeback na Rytíře působit?
„On je pro ty hráče v podstatě táta. Měli ho vylepeného nad postelí jako svůj vzor. Teď je najednou s nimi. Jeho přítomnost na střídačce je možná významnější, než kdyby byl na ledě. Ale je to můj osobní názor. Má charisma, rada od Jaromíra Jágra znamená možná víc než přihrávka od něj.“

Je pro ně jednodušší, když jen radí, než kdyby s nimi přímo hrál? Nemůže jim na ledě nic vyčítat, což je pro ně třeba i osvobozující. Souhlasíte?
„Ano. Když je Jarda na ledě, tak se to všechno stáhne na něj a ti hráči jsou tím možná trošičku zabrzdění. To bylo i v NHL, nebo když hrál v nároďáku. Je to velký hokejista, os

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud