Jaroslav Kalina
5. září 2018 • 04:30

Získá Jágr superposilu pro Kladno? Přijít by mohl bek s 552 starty v NHL

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejová legenda chystá pro Kladno přestupovou senzaci. Podle informací deníku Sport není vyloučeno, že se během nadcházející sezony připojí k Jaromíru Jágrovi a jeho Rytířům americký obránce James Wisniewski. Důrazný bek, který odehrál přes pět set zápasů v NHL, by se měl prý k týmu bojujícímu o návrat mezi elitu připojit během podzimu.



Na rivaly soupeřící o postup do extraligy by mohli vytasit pořádný trumf. Vedle toho, že se kladenský matador Jaromír Jágr s mužstvem chystá na začátek nové sezony, která pro Středočechy začíná již tuto sobotu (doma proti Frýdku-Místku), řeší jako klubový majitel i přestupovou politiku. A jak to tak vypadá, do nového ročníku první ligy by mohl sehnat pro klub obrovskou posilu. Do Kladna má namířeno zadák James Wisniewski.

Vedení Rytířů sice příchod hráče s ohromnými zkušenostmi ze zámoří oficiálně nepotvrdilo, podle zdrojů Sportu však není vyloučené, že někdejší reprezentant Spojených států amerických Jágrovu družinu skutečně posílí.

Pokud se tedy aktuální plány nezbortí, i tak bude platit, že by se měl v Kladně hlásit až v průběhu sezony – nejdříve na přelomu listopadu a prosince. Wisniewského pozdější příchod by mimochodem spadal do předsezonních představ kladenského bosse.

 „Přeci nehrajeme o baráž za měsíc. Nejsem zastáncem toho, aby mužstvo bylo v ideální sestavě a nejlepší formě na začátku září. To je úplná blbost. Nejprve dostanou prostor odchovanci, pokud toho nevyužijí a bude dostatek financí, pokusíme se tým posílit,“ řekl Jágr na začátku letní přípravy.

Před startem Chance ligy se klubu však povedlo získat zpět ofenzivního kanadského obránce Brendona Nashe. Wisniewski, který se již stal žhavým tématem diskusí mezi kladenskými fanoušky, by byl víc než skvělým parťákem.

Čtyřiatřicetiletý bek, který odehrál celkem 552 zápasů v základní části NHL za Chicago, Anaheim, Columbus, či Montreal, má již s evropským hokejem své zkušenosti. Po sezoně 2015-16, ve které Wisniewski odehrál za Carolinu jediné utkání kvůli zranění předního zkříženého vazu, se rozhodl pro restart v KHL. V dresu Vladivostoku odehrál 16 utkání, pak se však vrátil do Ameriky, kde dohrál ročník v týmu Chicago Wolves hrající AHL.

V minulé sezoně ale opět zamířil do Evropy. Na rok se upsal druholigovému německému týmu Kassel Huskies, ve kterém ladil formu pro olympijské hry v Pchjongčchangu. S výběrem USA došel až do čtvrtfinále, kde však Američané podlehli Čechům 2:3 po samostatných nájezdech.

Rodák z Cantonu poté dohrál sezonu v Kasselu jako nejproduktivnější zadák klubu. Za zisk 44 kanadských bodů za 9 gólů a 35 asistencí dokonce získal i cenu pro nejlepšího obránce soutěže. 

Důrazný bek James Wisniewski reprezentoval Spojené státy americké na olympiádě v Jižní Koreji
Důrazný bek James Wisniewski reprezentoval Spojené státy americké na olympiádě v Jižní Koreji

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud