16. března 2019 • 21:06

Plekancův gól Kladnu nestačil, Jihlava srovnala sérii. Motor vyřídil Vsetín

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Jihlavy srovnali semifinálovou bitvu Chance ligy proti Kladnu. Dukla vyhrála druhý duel 3:1, Rytířům nestačil gól Tomáše Plekance. Série se za stavu 1:1 na zápasy přesouvá na led Kladna. Ve druhém semifinále si zatím výborně vedou České Budějovice, které i ve druhém utkání na ledě Vsetína neinkasovaly, na páteční výhru 2:0 navázaly dokonce debaklem 6:0. Motor tak přesouvá sérii na domácí led za stavu 2:0 na zápasy.



Kladno po páteční výhře 4:1 dnes prohrávalo od 19. minuty, kdy přečíslení dvou na jednoho proměnil po přihrávce Matěje Pekra Lukáš Anděl. Předtím se hostující Rytíři ubránili tlaku při Jágrově vyloučení, při kterém ale měla také šanci další kladenská hvězda Tomáš Plekanec. Rytíři odolali i při vyloučení Brendona Nashe a trefil se až Anděl.

Ve 26. minutě se radovala opět Dukla, při vyloučení Martina Kehara překonal Lukáše Cikánka střelou od modré čáry Martin Matějíček. Ve 33. minutě upadl po souboji s Janem Holým Jágr před brankou tak nešťastně, že trefil bruslí pod masku gólmana Davida Honzíka a po chvilkové strkanici mu rychle volal lékaře.

Všiml si, že Honzík krvácí z rány pod pravým okem. Než se vrátil po ošetření za 35 sekund hry z kabiny do branky, Niklas Lundström inkasoval. Po přihrávce Tomáše Redlicha zpoza branky jej překonal Plekanec.

Honzík ale zůstal neprůstřelný a v 52. minutě pojistil výhru Dukly za přispění branícího Patrika Machače Josef Skořepa. Kladnu nepomohla ke zdramatizování závěru ani 115 sekund trvající přesilová hra pěti proti třem, při níž měli šance Plekanec i Jágr.

Góly

Domácí: 18:35. Anděl, 25:24. Matějíček, 51:09. Skořepa

Hosté: 32:59. Plekanec

Sestavy

Domácí: Honzík (33.–33. Lundström) – J. Pohl, Štebih, Matějíček, Půža, J. Holý, Suchánek, Kajínek (A) – Pekr, Skořepa (C), Anděl – Harkabus, Čachotský, Dostálek – Bezúch, A. Zeman, Jiránek (A) – Hrníčko, M. Hlinka, Osmík.

Hosté: Cikánek (Brízgala) – Zajíc, Nash, J. Říha, Kehar, Svedlund, Lakos, Zelingr – Jágr (A), Plekanec, Melka – Redlich, Vampola (A), J. Strnad (C) – Jelínek, Machač, Zikmund – Kružík, T. Kaut, Kubík.

Rozhodčí

Wagner, Dědek – Poruba, Bosák

Stadion

Horácký zimní stadion, Jihlava

Návštěva

6 025 diváků

Motor podruhé vynuloval Vsetín

Motor v prvním duelu zvítězil 2:0 a i ve druhém diváci Na Lapači dlouho sledovali brankově chudý zápas. Nakonec se vsetínští příznivci znovu nedočkali ani gólu svého týmu.

Bezbrankový stav vydržel do úvodu druhé části, kdy po 70 vteřinách po přihrávce Kanaďana Davida Gilberta Martin Novák nejprve trefil tyč, ale z dorážky už dorazil puk do prázdné branky. V polovině druhé části se prosadil v předbrankovém prostoru Lukáš Endál a v 37. minutě z úniku zvýšil Zdeněk Doležal už na 3:0.

V závěrečném dějství přidal Motor ještě tři branky. Ve 49. minutě po brejku skóroval Martin Heřman, za 11 sekund se díky bekhendovému blafáku prosadil podruhé v utkání Doležal a za dalších 85 sekund výsledek dovršil obránce Zdeněk Kutlák. Gólman Jan Strmeň napodobil páteční výkon Petra Kváči a udržel čisté konto.

Góly

Domácí:

Hosté: 21:10. M. Novák, 29:52. Endál, 36:06. Z. Doležal, 48:09. Heřman, 51:00. Z. Doležal, 52:25. Kutlák

Sestavy

Domácí: Šelepněv (53. Gába) – J. Drtina, Mikuš, Teper, Slováček, Jeřábek, Frolo, Hryciow – Rác, Kucharczyk, Březina – Rob, Pechanec, Jonák – Theoret, Pitule, Kopta – Vávra, Šilhavý, Karafiát.

Hosté: Strmeň (Kváča) – Vydarený, M. Jandus, Pýcha, Pavlin, Kutlák, Plášil – Babka, R. Přikryl, Čermák – Endál, Gilbert, M. Novák – Z. Doležal, Bradley, Karabáček – Heřman, Dančišin, Beránek – Doktor.

Rozhodčí

Souček, Kostourek – Zídek, Otáhal

Stadion

Zimní stadion Na Lapači

Další program:

Úterý 19. března - 3. zápasy:
17:30 Motor České Budějovice - Vsetín,
18:00 Kladno - Jihlava.

Středa 20. března - 4. zápasy:
17:30 Motor České Budějovice - Vsetín,
18:00 Kladno - Jihlava.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud