21. srpna 2019 • 11:11

Divočina v Benátkách: Kanaďan se vrhl na sudího, udrželi ho jen tak tak!

Autor: ros
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Příprava někdy není jen o zkoušení nových systémů a začleňování nových posil. Úterní duel farmy Liberce Benátek nad Jizerou s týmem z druhé nejvyšší německé soutěže Dresdner Eislöwen skončil už v 51. minutě poté, co se jeden z hostů rozjel na hlavního arbitra a chtěl ho napadnout. Čároví sudí zasáhli včas, i tak bylo utkání ale ukončeno.



Divoký byl zápas už od začátku. Ve 4. minutě se Drážďany dostaly do vedení, o necelou minutu později srovnal Petr Wiencek. Hosté si ale o dalších 82 vteřin později vzali vedení zpět a skóre ještě do první pauzy navýšili. Za Benátky už se prosadil jen Ondřej Chrtek krátce po první pauze. Následně Eislöwen (Ledoví Lvi) rozhodli o své výhře třemi dalšími góly.

Po posledním z nich, brance Kanaďana Dalea Mitchella v 50. minutě, už se zdálo, že je rozhodnuto a duel se bude za stavu 6:2 pro německý celek jen dohrávat. Opak byl ale pravdou, stejný hráč totiž pouhých 23 vteřin poté, co skóroval, nečekaně vystartoval na sudího.

Vše odstartoval krosček Maria Lamoureuxe na ležícího Jána Nika u mantinelu, který byl posouzen hlavním sudím Janem Jílkem jako nedovolený. Po kratší rozmíšce obou táborů pak vyletěl Dale Mitchell na hlavního arbitra a čároví sudí jen tak tak udrželi hostujícího borce mimo dosah hlavních rozhodčích.

Divočina v Benátkách! Kanaďan chtěl inzultovat rozhodčího
Video se připravuje ...

Bylo jasné, že Mitchell, který přišel teprve před touto sezonou, zápas nedohraje. Po poradě sudích nakonec ale situace vyvrcholila ukončením utkání, které bylo kvůli nesmyslnému zkratu dvojnásobného vítěze kanadské juniorky OHL ve službách Eislöwen předčasně ukončeno v čase 50:13 s dodatkem, že bezpečnost hráčů nemůže být kvůli rostoucí tvrdosti hry zaručena.

Útočník Thomas Pielmeier řekl pro klubový web Drážďan následující: „Stejně jako v posledním přípravném zápase (proti Ústí nad Labem) rozhodčí rozdali velké množství trestů. Některým jsem ani nerozuměl. Určitě bychom rádi zápas dohráli, protože jsme byli jednoznačně lepším týmem, ale nakonec bylo rozhodnutí sudích ukončit utkání logické, protože by dohrávání posledních minut neprospělo ani jednomu týmu."

„Celé to začalo faulem na Jána Nika. Když Ján ležel, dostal ještě krosček na záda a v tu chvíli do souboje přijeli spoluhráči, kteří se ho zastávali. Strkanice se nakonec rozdělila a rozhodčí jel rozdával tresty," začal popisovat vyhrocené minuty benátecký bek David Aubrecht.

„V tu chvíli se jednomu z jejich hráčů něco nelíbilo a začal nadávat na rozhodčí. Z ničeho nic vzal hokejku s tím, že sudího přetáhne a startoval na něho. Naštěstí ho chytili čároví a jeho spoluhráči," pokračoval devatenáctiletý zadák se zkušenostmi z mládežnických reprezentačních výběrů. „Po několika chvílích se uklidnil a byl vyhozen do kabin. Když odcházel, zastavil se ještě u naší střídačky a začal na nás něco řvát. Když dořval, tak nám ještě zahodil všechny náhradní hokejky. Nic podobného jsem ještě nezažil, viděl jsem to tak maximálně na videu," zakončil Aubrecht.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud