29. dubna 2020 • 10:14

Ústecký hokej přežije! I přes ztrátu milionů se klub chystá na první ligu

Autor: kal, ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejhorší obavy vystřídala radost. Hokejový klub z Ústí nad Labem, kterému po ztrátě potencionálního silného sponzora hrozil konec v první lize, bude nadále pokračovat v druhé nejvyšší soutěži. Valná hromada Slovanu dala v úterý jasně najevo, že hrát o úroveň níž v severočeském městě nepřipadá v úvahu. Do nového ročníku Chance ligy tak bude mužstvo řádně přihlášeno.



Černé scénaře ze začátku dubna se naštěstí pro Ústí nenaplní. Vedení Slovanu i pro příští sezonu preferuje účast mužstva v první hokejové lize, i když se na začátku měsíce zdálo, že spíš bude muset řešit možný pád do druhé ligy či dokonce existenční problémy. 

Před necelým měsícem přišel severočeský klub kvůli pandemii koronaviru o významného nového sponzora a jeho účast v první lize byla ohrožena. "Výkonný výbor dostal od valné hromady úkol vypracovat organizační strukturu klubu včetně personálního obsazení," uvedl klub na svém webu.

Ústí skončilo v uplynulé sezoně první ligy na 14. místě. "Věříme, že i v této nelehké době dokáže Slovan ve spolupráci se svými partnery překonat toto období a nadále provozovat v Ústí nad Labem první ligu," prohlásili zástupci klubu.

Tajemný partner, z jehož příchodu do klubu sešlo, měl zajistit zvýšení rozpočtu ze 14,5 milionu korun na 20 milionů. Následně rezignoval jednatel pro obchod a ekonomiku Jiří Zdvořáček. Od 1. května bude novým ekonomickým jednatelem Jaromír Holík a sportovním jednatelem Jan Čaloun, olympijský vítěz z Nagana a mistr světa z roku 1999.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud