22. května 2020 • 14:41

Vrchlabí v první lize: Legendy už jen v záloze, Pardubice místo Hradce

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V týmu Vrchlabí po postupu do první hokejové ligy končí zkušený obránce Jiří Vašíček a ofenziva se už nebude moct opírat o trio Jaroslav Bednář, Petr Sýkora a Jan Hlaváč, přestože hvězdní útočníci by mohli Stadionu občas vypomoci. Na klubovém webu to uvedl sportovní manažer Jiří Jakubec.



„Pro celou naši organizaci znamená účast ve vyšší soutěži zcela zásadní posun k profesionalizaci ve všech ohledech. Nečeká nás jednoduchá sezona. Stavíme úplně nový tým, který by měl být schopen obstát v Chance lize. Úzce spolupracujeme s pardubickým Dynamem, protože každá posila by měla být zároveň perspektivou i pro pardubický tým,“ uvedl Jakubec. Cílem Vrchlabí bude bojovat o play off.

Pro příští sezonu vedení nepočítá ani s řadou dalších hráčů. „U některých je to z výkonnostních důvodů a někteří mají život nastavený již jinak a nelze jej skloubit s profesionálním hokejem. Také změna partnerského klubu z hradeckého Mountfieldu na pardubické Dynamo si pochopitelně vynutí změny v kádru,“ řekl Jakubec.

V derby ve Dvoře Králové vyhrál favorit z Vrchlabí 7:3
V derby ve Dvoře Králové vyhrál favorit z Vrchlabí 7:3

Bednář s kanonýrem Sýkorou v dresu Vrchlabí ovládli bodování soutěže, i s Hlaváčem si připsali dohromady za 103 odehraných utkání 197 bodů díky 87 gólům a 110 asistencím.

„Jsou to hrající veteráni, kteří u nás předváděli vynikající hokej a dokazovali, že ze svého umění ztratili minimum. Bohužel ani jim se již nechce podstoupit tvrdou a velmi náročnou řeholi, kterou účast v Chance lize je,“ uvedl Jakubec.

Bývalí reprezentanti proto s týmem již neabsolvují kompletní program. „Jsme s nimi ve spojení. A pokud budou pokračovat na úrovni druhé ligy, dohodneme se s nimi na možnosti střídavých startů,“ dodal Jakubec. Hlavním koučem Vrchlabí zůstává Václav Baďouček.

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud