8. září 2020 • 14:21

Hvězdná posila pro Kladno! Plekanec se po roce v Brně vrací k Jágrovi

Autor: kal
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Skvělá zpráva pro fanoušky kladenského hokeje! Do mateřského klubu se před novou sezonou po roce vrací zkušený útočník Tomáš Plekanec. Bývalý reprezentační kapitán strávil minulý ročník v dresu Komety Brno. Z rodinných důvodů se však vrátil domů, kde by se po boku Jaromíra Jágra rád znovu pokusil o postup do extraligy. Smlouvu podepsal na dva roky.  



S útokem na rychlý návrat mezi elitu to Rytíři myslí opravdu vážně! Před začátkem nové sezony první ligy se kladenskému klubu v čele s Jaromírem Jágrem povedlo získat zpět Tomáše Plekance, lídra mužstva, kterému se předminulý ročník povedlo uspět v baráži o extraligu.

Ostřílený borec s 1001 starty v NHL do týmu svého srdce přichází kromě rodinných důvodů opět s cílem vrátit klub do nejvyšší soutěže. „Znovu jsem ve stejné pozici, kdy chci pomoci Kladnu k návratu. Kvůli té aktuální situaci spojené s koronavirem však není jednoduché nic plánovat. Já jsem však rád, že jsem zpátky a uděláme všechno proto, abychom si postup zase zopakovali,“ řekl vicemistr světa z roku 2006.

Z Plekancova comebacku je bezpochyby nadšený i klubový majitel, který si s ním po roční přestávce opět zahraje. Jágr o dalším přispění staronového parťáka k postupu nepochybuje. 

„To chci naším fanouškům zdůraznit. Uděláme všechno proto, abychom postoupili. Věřím, že se nám to díky podpoře partnerů, města Kladna i fanoušků povede. Do klubu navíc přichází Tomáš Plekanec, který u nás bude působit dva roky. Jsme moc rádi, že jsme se domluvili, je to výborný a zkušený útočník,“ prozradil boss Rytířů. 

Sedmatřicetiletého forvarda by se fanoušci mohli dočkat již v sobotu, kdy Kladno v prvním kole Chance ligy hostí nováčka z Kolína. Plekanec si vzhledem k nejisté době uvědomuje, že každý získaný bod se bude Rytířům hodit. „Já bych řekl, že to je nejen náš první ligový zápas, ale že tím možná začíná i play off. Pokud by sezona zase skončila předčasně, bude důležité urvat každý bod. Musíme se za každou cenu držet v tabulce na prvním místě,“ má jasno někdejší kapitán národního týmu.

V minulé extraligové sezoně nastoupil Plekanec v dresu brněnské Komety do 50 zápasů, ve kterých si připsal 13 gólů a 20 asistencí.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud