Pavel Ryšavý
11. srpna 2020 • 10:00

Plekancův konec v Kometě? Neodchází eso, spíš pan Učitel a tichý dříč

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čistě z ofenzivního pohledu se Kometa bez Tomáše Plekance obejde. Mnohem víc by ji bolelo, kdyby zmizeli Peter Mueller, Petr Holík nebo Martin Zaťovič. To oni jsou klíčová ofenzivní trojka, na které má klub stát. Bývalý hráč Montrealu bude chybět jako pan Učitel, kterého brněnská mláďata mohla a měla pozorovat.



Na Plekancovi vás vždycky musela zaujmout pracovitost. A nejlepší je, že z ní necouvl, ani když přišel do extraligy a s věkem mu zpomalily nohy. Tady vypíchne puk, tam do vás drcne, jinde zase nenápadně sekne přes hokejku, dobře si vás najede a vybruslí, i když dovedete vyvinout větší rychlost.

To byl doteď jeho přínos. Ne hvězda a lamač rekordů. Tiché eso na černou práci. Přesně v tomhle bodě už teď Kometě chybí.

K tomu odešla z kabiny po Leoši Čermákovi a Martinu Eratovi další osobnost. Ví, jak se reprezentuje značka, ani po sebevětším nezdaru není kyselý a ví, že někdo musí za tým mluvit, fanouškům vysvětlit, co se stalo.

V tomhle se za mořem dostal mnohem dál než Erat. Kometě odchází tichý lídr, který spíš táhl příkladem a prací v zápase než slovy a gesty. To byl jeho přínos.

Liboru Zábranskému patří pak obdiv za to, jak celou věc pojal. Ví, že si škrtne zajímavého hráče, kterého může hlavně v play off potřebovat. Stejně v klidu roztrhl smlouvu. Hokej je důležitý, ale není všechno.

Vstoupit do diskuse
2
Články odjinud


Články odjinud