14. září 2020 • 21:20

Slavia bez Bednáře a posil padla. Triumf Ústí řídil rekordman z Litvínova

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Ústí nad Labem vyhráli v dohrávce 1. kola první ligy v Praze nad Slavií 3:1. Zápas byl přeložen ze soboty, protože Severočeši byli po pozitivním testu sedmi hráčů na koronavirus od 1. září v desetidenní karanténě. Slavia nastoupila bez své hvězdné letní posily, třiačtyřicetiletého útočníka Jaroslava Bednář, který se do klubu vrátil po třech letech v extraligovém Hradci Králové a dalších dvou v druholigovém Vrchlabí.



Kvůli zranění, nemoci či karanténě chyběli domácím i útočníci Jiří Doležal, Daniel Vrdlovec a vedle Bednáře další letní posily Marek Tomica a Petr Kafka. Debutu se tak dočkal šestnáctiletý Šimon Slavíček.

Vítězství Slovanu zařídil dvěma góly čtyřicetiletý útočník Michal Trávníček, který přišel do Ústí nad Labem poté, co s ním po minulé sezoně předčasně ukončil kontrakt extraligový Litvínov. Nejdříve bývalý litvínovský kapitán, který má na kontě 1061 zápasů v nejvyšší soutěži a titul z roku 2015, v 19. minutě v přesilové hře otevřel skóre.

Po 93 sekundách zvýšil při hře čtyř proti čtyřem David Cienciala, který posílil Ústí nad Labem spolu s brankářem Janem Růžičkou a obráncem Karlem Klikorkou na střídavý start z Mladé Boleslavi. V 55. minutě se trefil opět Trávníček a v čase 56:41 snížil Filip Vlček.

Dohrávka 1. kola první hokejové Chance ligy:

Slavia Praha - Ústí nad Labem 1:3 (0:1, 0:0, 1:2)

Branky: 57. F. Vlček - 19. a 55. Trávníček, 42. Cienciala. Rozhodčí: Bejček, Jechoutek - Štofa, Kotlík. Vyloučení: 5:9. Využití: 0:1. Diváci: 707.

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud