Ondřej Kuchař
Premium
5. prosince 2020 • 04:40

Svědectví z první ligy: Není ani na hokejky, se škrtáním se zbláznili

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sorry, ale prostě nemáme peníze. Musíme vám snížit platy, není jiná cesta. Tato nepopulární slova slyšeli letos hokejisté snad ve všech kabinách extraligy i první ligy. Leckde i víckrát než jednou. Krize pořádně kosí zejména druhou nejvyšší soutěž. Problémy hlásí všechny kluby Chance ligy. Prostějov podle informací Sportu škrtá až 75 procent z gáží, Kadaň dokonce zvažovala úplné zavření krámu.



Nedostatek financí. Tenhle problém letos tíží výraznou většinu odvětví společnosti. Sport nevyjímaje. Hokej drtí stále platný zákaz fanoušků na tribunách i vysoké výdaje za testování hráčů i všech členů realizačního týmu.

Před dvěma týdny ohlásil ponížení platů o čtyřicet procent například extraligový Zlín. „Od 1. května, kdy začala letošní sezona, až do konce kalendářního roku se tým a trenéři vzdali celkem čtyř výplat,“ informovali Berani.

Ještě výrazně horší je situace o patro níž, v Chance lize. Jihlava na tři měsíce zavřela kohout s penězi, hráči byli bez výplat. Klub jim pak na jejich žádost sháněl v době hokejové odluky brigády. Z Kadaně šly zvěsti o tom, že klub už hrát nechce a uvažuje o rozpuštění týmu.

Platy až na dřeň

„Pak si ale spočítali,

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud