12. prosince 2020 • 18:17

Bouřlivák Duda řádí i po konci kariéry: ostrá hádka s Vampolou z tribuny!

Autor: kal
Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když hraje Radek Duda, na hokeji není nikdy nuda. Tato věta dlouhá léta platila v české extralize, jakmile se na hřišti objevil pověstný hokejový rebel, který po konci minulé sezony ukončil aktivní kariéru. Jednačtyřicetiletý svéráz, nyní již jako skill coach Liberce na zápase ukázal, že se stále umí rozjet. Během utkání první ligy mezi Benátkami nad Jizerou a Slavií (3:4) totiž z tribuny začal křičet na někdejšího soupeře Petra Vampolu, kterého měl dokonce osobně urážet.  



I bez divácké kulisy se atmosféra na hokeji dokáže v současné době pořádně zostřit. Pikatní až neuvěřitelný incident se udál v sobotu na hřišti Benátek, farmy Bílých Tygrů, kde v rámci 17. kola Chance ligy nastoupila pražská Slavia. Na konci druhé třetiny se dostali do menší potyčky mladý benátský útočník Jan Šír s obráncem sešívaných Václavem Veberem. Už měli shozené rukavice, na pěstní souboj ale nedošlo, zabránili tomu sudí. Vzápětí však začala slovní bitka a zatraceně ostrá!

Na schodech ochozů totiž stál „vysloužilý“ bouřlivák Radek Duda, který začal řvát na slávistického veterána Petra Vampolu. Podle informací hokej.cz někdejší útočník Slavie, Liberce či Chomutova měl mistra světa z roku 2010 i osobně urazit! Údajně si i vzal do úst zesnulého Vampolova blízkého. Chybělo málo a extraligový šampion s Bílými Tygry v bruslích a s výstrojí přelezl mantinel, aby si to s dlouholetým rivalem, který kariéru zakončil minulý ročník v Alpské hokejové lize za rakouský Lustenau, vyřídil pěkně zblízka.

Rychlý zásah rozhodčích a pořadatelské služby ale konflikt ukončily. Duda byl okamžitě vykázán ze stadionu a Vampola odešel předčasně do sprch za nesportovní chování. Utkání ozvláštněné dost peprnou situací nakonec ovládla Slavia, která zvítězila 4:3. Vyloučený matador si v duelu stihl připsat asistenci.

„Máme tři body a více bych se k tomu asi nevyjadřoval. Děly se tu věci, které se mi vůbec nelíbily. Nicméně, co se týče zápasu, tak jsme si ho zbytečně zkomplikovali ve třetí třetině. Nakonec ale body zůstaly u nás, za což jsem rád,“ hodnotil utkání trenér Slavie Martin Štrba, který se k incidentu dvou bývalých reprezentantů nechtěl vracet. Není vyloučeno, že ostrá hádka Duda-Vampola bude mít ještě hodně zajímavou dohru. 

Hosty pátého dílu Karlos show byli hokejista Radek Duda a populární herec Michal Suchánek
Hosty pátého dílu Karlos show byli hokejista Radek Duda a populární herec Michal Suchánek

Vstoupit do diskuse
6
Aktuální zápasy
Články odjinud