7. dubna 2021 • 20:59

Hladký postup do finále. Kladno s Jihlavou se porvou o extraligu!

Autor: kal, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

O nejkratší možný postup do finále play off první ligy se postarali hokejisté Kladna i Jihlavy. Oba celky se tak v přímé bitvě poperou o návrat do Tipsport extraligy. Rytíři Jaromíra Jágra porazili i ve čtvrtém utkání Porubu 3:4 v prodloužení. Nestárnoucí matador se na výhře podílel asistencí, vítězný gól vstřelil zkušený parťák Tomáš Plekanec. Dukla v rozhodujícím utkání vyloupila Vsetín rozdílem 4:1. Finálová série mezi dvěma velkými rivaly začíná v sobotu 17. dubna.



Poruba proti nejlepšímu týmu základní části i ve čtvrtém souboji vedla, ale ztratila ho. Při vyloučení Ondřeje Machaly si obránce Lukáš Kozák vyměnil puk se Šimonem Szathmárym a z pozice za pravým kruhem překonal Andreje Košarišťana. V čase 7:27 vyrovnal po Jágrově asistenci Machala. V 16. minutě otočil vývoj Marek Račuk: obkroužil branku a bekhendovou střelou překonal Frederika Foltána.

Od druhé třetiny už v kladenské sestavě Jágr chyběl, zůstal ve výzbroji na střídačce. Zatímco v prostředním dějství gól nepadl, po devíti sekundách třetí domácí vyrovnali. Tomáš Voráček dlouhou přihrávkou vysunul Tomáše Jáchyma, ten našel volného Markuse Korkiakoskiho a finský útočník z levého kruhu prostřelil kladenského gólmana.

Za 73 sekund ale Rytířům zajistil opět vedení tečí střely Stěpana Zacharčuka Tomáš Pitule. V 54. minutě Ostravané i potřetí srovnali krok díky trefě Radka Pořízka. V nastavení posunul Kladno do finále kapitán Plekanec, jenž doklepl puk do odkryté branky po střele Jakuba Suchánka do pravé tyče.

Jihlava sice ve čtvrtfinále s Litoměřicemi pohrávala 1:3 na zápasy, ale díky sedmi výhrám během 13 dnů už je účastník extraligy z ročníku 2017/18 ve finále. Náskok získala Dukla poprvé ve 14. minutě, kdy propálil Jakuba Málka od modré čáry Tomáš Harbakus.

V čase 22:51 se radovali Valaši z vyrovnání, když za Maximem Žukovem skončilo nahození obránce Michala Hryciowa přes stínící hráče. V polovině druhé části ale při vyloučení Adama Gajarského poslal Jihlavu opět do vedení střelou od modré čáry Daniel Kolář. V 52. minutě se dostali sami před Málka Čachotský s Lichancem, který výměnu puku zakončil do odkryté branky. Při power play dovršil vteřinu před koncem výsledek Tomáš Havránek.

Góly

Domácí: 03:53. Kozák, 40:09. Korkiakoski, 53:44. Pořízek

Hosté: 07:27. Machala, 15:08. Račuk, 41:22. Pitule, 65:59. Plekanec

Sestavy

Domácí: Foltán (Slíž) – T. Voráček, Žovinec, Szathmáry, Kozák (C), Urbanec, Slavík, Teper – Korkiakoski, T. Jáchym, Pořízek – Špaček, Hudeček, Endál (A) – Adam Raška I, Toman, Kanko – Brodek, Klíma, Stloukal.

Hosté: Košarišťan (Brízgala) – Frye, Mikliš, Snuggerud, V. Sorokin, Suchánek, S. Zacharčuk, Zelingr – Machala, Plekanec (C), Jágr (A) – Marosz, Filip, Račuk (A) – Hlava, Pitule, Melka – Kubík, Machač, Š. Jelínek.

Rozhodčí

Souček, Ondráček – Kreuzer, Polonyi

Stadion

RT TORAX ARENA

Góly

Domácí: 22:51. Hryciow

Hosté: 13:17. T. Harkabus, 29:34. D. Kolář, 51:34. Lichanec, 60:00. T. Havránek

Sestavy

Domácí: Málek (Gába) – Ondračka, Smetana, Bartko, J. Jenáček, Š. Jenáček, Kudělka, Hryciow – A. Zeman, R. Vlach, Berger – L. Bednář, Kucharczyk, R. Půček – Gorčík, Pechanec, Březina – Gajarský, Šilhavý, Vítek.

Hosté: Žukov (Jan Brož) – Eliáš, D. Kolář, Dundáček, Mareš, Bilčík, Strejček, Bukač – T. Harkabus, Fronk, Illéš – Čachotský, Lichanec, T. Havránek – Juda, M. Zadražil, Pekr – Mácha, Čermák, Vítězslav Brož.

Rozhodčí

Petružálek, Bejček – Zídek, Kokrment

Stadion

Zimní stadion Na Lapači

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud