17. dubna 2021 • 20:25

V Kladně se na finále vkradlo pár fanoušků! Oslavili gól a museli zmizet

Autor: kal
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zatímco na finále play off hokejové extraligy se dostane alespoň hrstka fanoušků, na závěr sezony první ligy mezi Kladnem a Jihlavou je pro diváky stále vstup zakázán. Přesto se na kladenském zimním stadionu během úvodní bitvy o postup mezi elitu (Jihlava vyhrála 4:3 v prodloužení) radovalo z gólu několik skalních příznivců! V průběhu druhé třetiny utkání se totiž malá skupinka nadšenců nepovoleně dostala do tamního kotle a fandila zrovna ve chvíli, kdy Rytíři srovnali s Duklou skóre na 1:1. Pořadatelská služba okamžitě zareagovala a vydala se nečekané hosty na ochozech vyprovodit ven.



Běžela 32. minuta utkání a kladenští hokejisté právě díky parádní teči útočníka Marka Račuka vyrovnali hned na úvod pořádně vypjatého zápasu finále play off Chance ligy proti velkému rivalovi z Jihlavy. Zatímco se Rytíři na ledě radovali z využité přesilovky, ke gólovým oslavám se v sektoru stání přidali i fanoušci!

Jaromír Jágr v prvním finále první ligy s Jihlavou utržil krvavý šrám
Jaromír Jágr v prvním finále první ligy s Jihlavou utržil krvavý šrám

Cože? Jak ti se tam hergot dostali? Něco takového si rozhodně museli říkat nejen pořadatelé, kteří na malinký okamžik jen nevěřícně koukali na přibližně osm nezvaných hostů.

Pro hráče na ledě šlo jistě o zajímavé zpestření vidět alespoň nějaké fanoušky. Organizátorům zápasu, kteří musí stále dodržovat přísná protiepidemická opatření, ale moc velkou radost neudělali. Ostraha kladenského zimáku se tak rychle hnala k nepovoleným účastníkům zápasu.

Rebelující skalní fandové se ale začali odebírat k východu dřív, než k nim pořadatelé dorazili, a stále si hlasitě křičeli „Poldi Kladno!“ a další hesla příznivců Rytířů. Chvíli po jejich odchodu se u východu ze stadionu (za sektorem stání) objevilo několik fanoušků, kteří zapálili světlice a i za zavřenými dveřmi chtěli dál hnát svůj tým.

Když se po zápase novináři ptali hráčů a trenérů na nečekané diváky na tribuně, většina z nich si fanoušků ani nevšimla. „Je mi to líto, ale nevšiml jsem si,“ řekl jihlavský bek Peter Lichanec, autor vítězného gólu utkání. Skupinky si ale všiml například kladenský forvard Šimon Jelínek. „Jo, viděli jsme to, venku měli i dýmovnice, to nás určitě nabudilo. Je škoda, že nemohou dovnitř, nás to mrzí, ale nedá se s tím nic dělat,“ smutnil po porážce. 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud