Květoslav Šimek
22. září 2021 • 13:43

Potvrzeno. Réway se vrací na český led, bude hrát první ligu za Porubu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Potvrzeno, slovenský útočník Martin Réway (26) bude hrát Chance ligu za RT Torax Poruba. Jak o tom před dvěma týdny informoval portál iSport.cz, když se s Réwayem rozloučily Košice. „Martin v minulé sezoně opět ukázal své kvality, v základní části nasbíral třicet bodů a já jsem velmi rád, že se rozhodl pro Porubu,“ komentoval pro klubové stránky generální manažer Pavel Hinner. „Věřím, že své bohaté zkušenosti zúročí i u nás. Má neskutečný tah na branku.“



Martin Réway už má z českých soutěží solidní zkušenosti. Začínal v mládeži Sparty, za tu si také zahrál extraligu. Stejně tak v Kladně. V české lize odehrál celkem 73 zápasů, nasbíral 65 bodů (15+50).

V minulosti ho srážely problémy s disciplínou, marodil se srdcem. Minulá sezona v Košicích mu ovšem vyšla solidně, odehrál 39 zápasů (30 bodů/ 12+18). O to překvapivější byl jeho nečekaný konec. Znovu se spekulovalo o porušení životosprávy.

To Réway důrazně popírá. „Ukončili jsme kontrakt po vzájemné dohodě,“ líčil v rozhovoru s Tomášem Prokopem pro Šport.sk. „Začal jsem v první pětce s kvalitními hokejisty, potom jsem byl ve třetí. Měl jsem pocit, že trenéři důvěřují jiným hráčům. Měl jsem slušný icetime, ale když šlo do tuhého, na ledě byli jiní hráči.“

Bez angažmá byl tři týdny, teď je oficiálně posilou ambiciózní Poruby. S novými parťáky už trénuje, nicméně dnes ve Vsetíně by ještě hrát neměl. Premiéru bude mít doma příští středu proti Přerovu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud