Michal Koštuřík
14. prosince 2023 • 11:01

Zlín ulovil Švéda! Mihl se ve Spartě, draftovali ho Ducks. A co nový trenér?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Další cizinec zkusí štěstí v hokejovém Zlíně. Prvoligový tým pozval na testy obránce Stefana Warga (33) z Vienny Capitals (ICEHL). Zajímavost? V minulém ročníku odehrál jeden zápas za pražskou Spartu. Rodák ze Stockholmu už dorazil na Moravu a zapojí se do tréninku.



Poprvé by měl nastoupit po reprezentační pauze v pondělí 18. prosince proti Frýdku-Místku.

Jde o defenzivní typ obránce. Za Vídeň v nynější sezoně odehrál metrákový pořez 11 utkání s bilancí 0+1. V předchozím ročníku působil ve finském KooKoo (32, 1+5) a krátce se objevil ve Spartě. Nastoupil na začátku února v duelu proti Karlovým Varům (6:3), zavinil gól, zranil se. Pak už se v sestavě neobjevil a z extraligy zmizel. V jiných ligách se zdržel déle. Jednadvacet startů má Warg v AHL za Norfolk Admirals. Ve švédské nejvyšší soutěži absolvoval 8 sezon a 354 zápasů, v mateřském Örebro dělal i kapitána.

Ve zlínském kádru aktuálně působí čtyři Finové – obránce Salonen a útočníci Paukku, Karänen a Salmio. 

Pravděpodobné angažmá urostlého zadáka, jehož v roce 2008 draftoval v pátém kole Anaheim, je další reakcí klubu na nepovedený průběh sezony. V aktuální tabulce je Zlín po 29 kolech Chance ligy až osmý se šestadvacetibodovou ztrátou na vedoucí Porubu. Zlepšení nepřinesla ani nedávná výměna trenérů, kdy triumvirát Říha-Leška-Horák nahradila dvojice Srdínko-Sedlák. Stále se hledá nový hlavní kouč, nabídku postupně z různých důvodů odmítli Miloš Holaň, Ján Pardavý a Pavel Patera.

Bek Sparty Stefan Warg v souboji s karlovarským útočníkem Jiřím Černochem
Bek Sparty Stefan Warg v souboji s karlovarským útočníkem Jiřím Černochem

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud