Adam Lacek
24. září 2019 • 17:17

Čínský tým v Česku pálil a sahal po první výhře! Hrozné, zlobil se trenér Písku

Autor: Adam Lacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

„Zlatý drak“ se rozkoukal. China Golden Dragon, čínský tým hrající od nové sezony ve druhé české lize, získal v pondělí svůj první bod po prohře v Písku 5:6 po samostatných nájezdech. Číňané byli dokonce velmi blízko tříbodové výhře, domácí srovnali až v poslední minutě při hře bez brankáře. „Každý jim dává osmičku nebo desítku. Měli jsme zvítězit 5:0 a jít od toho,“ čertil se písecký trenér Karel Herr.



Číňané se v Česku připravují na domácí olympiádu v roce 2022, kde jako pořadatel mají jistou účast mezi dvanácti nejlepšími zeměmi na světě. I proto se chtějí rozvíjet v Evropě, myšlenka na jejich start ve třetí nejvyšší české soutěži přišla v dubnu. O dva měsíce později bylo vše dořešeno, za účast ve druhé lize si museli zaplatit.

Přes léto našel Golden Dragon zázemí v Kladně, mistrovské „domácí“ zápasy hraje ve Slaném. Trenérem týmu se stal Jiří Šejba, jako manažer nad ním dohlíží Josef Zajíc. Asijský tým doplnili i tři čeští mladíci – bratři Michal a Jakub Kučerové a Pavel Husarik.

I když několik čínských hráčů má reprezentační zkušenosti, o národní tým rozhodně nejde. Kádr je hodně mladý, většině hráčů je okolo dvaceti let. Jelikož čínská strana už pracuje na naturalizování zámořských hráčů, z tohoto týmu se za tři roky do Pekingu nemusí podívat nikdo.

O účasti čínského týmu ve druhé lize se začalo mluvit od dubna, vše bylo potvrzeno v červnu
O účasti čínského týmu ve druhé lize se začalo mluvit od dubna, vše bylo potvrzeno v červnu

Vstup do soutěže se čínskému týmu nevydařil. Na úvod prohra 0:7 s Táborem, pak desítka v Kolíně. Prvního gólu se „Zlatý drak“ dočkal až ve třetím duelu, další vysokou porážku 1:11 na ledě nováčka z Příbrami zmírnil Michal Kučera, jeden z českých hráčů na soupisce. V neděli už první čistě čínský gól zaznamenal Ming-ťü Čeng, jenž jen korigoval další domácí debakl 1:8 proti David servisu České Budějovice.

Výsledky China Golden Dragon ve druhé lize
11.9. Tábor (d) 0:7
14.9. Kolín (v) 0:10
18.9. Příbram (v) 1:11
22.9. DS České Budějovice (d) 1:8
23.9. Písek (v) 5:6sn.

O den později se už Číňané rozstříleli. Před 200 diváky v Písku sice ještě deset minut před koncem prohrávali o dvě branky, třemi rychlými trefami ale dokázali stav otočit na 5:4. Všech pět gólů zařídili čínští hráči. Šokující výhra nakonec nepřišla, protože v čase 59:05 znovu srovnal písecký kapitán Jan Polata a domácí pak uspěli i v samostatných nájezdech. „Chceme se omluvit fanouškům, kteří dorazili v hojném počtu. Byli skvělí a my se jim omlouváme, že jsme zklamali,“ řekl pro klubový web Karel Herr, trenér Písku.

„Bylo to z naší strany hrozné. Doufal jsem, že po extrémně špatném výkonu v Klatovech se zvedneme. Ale to se nestalo. Teď jsme padli držkou na zem a doufám, že nás to probudí,“ zlobil se Herr. „Nejde to jen za hráči, i já jsem udělal špatná rozhodnutí, když jsem poslal na led špatnou lajnu a dostali jsme z toho gól po buly. Všichni na tom máme svůj podíl.“

Další zápas hrají Číňané už ve středu, kdy ve Slaném od 19 hodin přivítají Příbram.

IHC Králové Písek – China Golden Dragon 6:5 po nájezdech (0:1, 1:1, 4:3 – 0:0)
Branky a nahrávky: 24. Paule (Bednařík), 42. Novák (Šaršok), 44. Hanus (Turek, Karbulka), 51. Paule (Novák, Turek), 60. Polata (Hanus, Bednařík), rozhodující nájezd Karbulka – 12. Čeng (Chou, J. Kučera), 37. Siang, 52. Siang (Chou), 55. Chou, 59. Čeng (Chou, Siang). Rozhodčí: Škrobák – Žídek, Dědek. Vyloučení: 6:5, navíc Čeng (China Golden Dragon) 10 minut. Využití: 0:2. Diváci: 200.

Sestavy:
Písek: Štrobl – Košař, Suda, Růžek, Tintěra, Šaršok, Hanus, Turek – Paule, Novotný, Novák, Rod, Koupal, Polata, Egert, Strnad, Stauber, Bednařík, Karbulka, Fríd.
China Golden Dragon: Sia – J. Kučera, Čchang, S', Sung, Chan, Siao-tung Wang, Jü-lung Wang, Si-chan Wang – Čang, Chang Li, Čeng, Siang, Husarik, Čou, Ming-ťüe Li, Chou, Ma.

  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud