Patrik Czepiec
5. února 2024 • 16:40

Útok na rozhodčího, rány do hlavy. Havířov řeší další zkrat juniora (19)

Vstoupit do diskuse
13
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový klub z Havířova znovu narazil. Před dvěma týdny kapitán juniorky Jan Valouch hrozivě sekl protihráče holí do hlavy. V pátek na něj navázal devatenáctiletý spoluhráč Mateusz Siekierka, který dokonce napadl čárového rozhodčího. Poté, co sudího v závěru utkání povalil, jej několikrát krosčekoval do zad a do hlavy. „Přestože jde o ojedinělé události, budeme se na jejich prevenci v klubu zvýšeně zaměřovat,“ napsalo vedení Slezanů ve vyjádření pro iSport.cz.



Bezohledná sekera Jana Valoucha se u disciplinární komise dočkala rázné odezvy. Mladík si odpykává trest ve výši 20 zápasů, ve strukturách havířovského klubu přesto dosud zůstává. Juniorský trenér Jan Křivohlávek s ním po udělení tvrdé stopky pravidelně komunikuje, aby mu v kooperaci s managementem pomohl k dalšímu hokejovému rozvoji.

„Dostal poměrně přísný trest, který jako klub maximálně respektujeme,“ vyjádřili se k incidentu devatenáctiletého obránce zástupci slezského AZ v rámci písemných odpovědí na otázky redakce.

Po pátečním klání Ligy juniorů na ledě Třemošné však musí řešit obdobný „blikanec“ v podání polského útočníka Mateusze Siekierky. Ve vyhroceném utkání bezprecedentně přišpendlil k ledu čárového rozhodčího Maxmiliána Hošťálka, kterého pak počastoval několika ranami do oblasti hlavy a zad.

„Jde o poměrně čerstvou záležitost. Aktuálně čekáme na jednání Disciplinární komise ČSLH, následně pak podnikneme na základě rozhodnutí případná opatření v rámci klubu,“ píše vedení.

Duel na stadionu Meteoru byl ve třetí třetině poměrně vyhrocený. Nejprve obdrželi dva vyšší tresty domácí hráči za nepřiměřeně tvrdé fauly. Po tom druhém z poslední minuty museli rozhodčí dokonce na čtvrt hodiny duel přerušit, aby umožnili převoz zraněného Adama Middletona z Havířova do nemocnice.

Osm sekund poté, co se zápas znovu rozehrál, se Siekierka agresivně pustil do rozhodčího. Na své AZ tak podruhé v krátkém čase vrhl silně negativní světlo.

„Oba incidenty se bohužel velmi nešťastně časově sešly. Přestože jde o ojedinělé události, které rozhodně nejsou standardní, budeme se na jejich prevenci zvýšeně zaměřovat. Ať už v rámci trenérského týmu, či práce s hráči v jednotlivých věkových kategoriích,“ uvedl klub z východu republiky.

Vedení se neobává, že by zmíněné projevy agrese měly znamenat odliv mladých hokejistů do jiných organizací v okolí. „O ničem takovém nemáme aktuálně informace. Věříme, že tyto opravdu zcela výjimečné a ojedinělé události nebudou mít na zájem být součástí AZ Havířov zásadní vliv,“ zaznělo v prohlášení.

Havířov tvrdí, že se mu podařilo zprofesionalizovat trenérský tým. Zároveň od září obnovil hokejové třídy, dětem nabízí i možnost soustředění v zahraničí.

Vstoupit do diskuse
13


Články odjinud


Články odjinud