28. května 2014 • 16:14

Lev splnil záruky. KHL v Praze bude pokračovat i nadále

Autor: lah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Doložili své finanční plány, vyřešili ekonomický chod klubu a přihláška do příštího ročníku KHL nabyla platnosti. Kontinentální liga se bude v Praze hrát i příští rok, finalista posledního ročníku v ní nebude chybět. Teď může začít podepisovat smlouvy.



Ještě v úterý ruské servery informovaly o nejistotě kolem českého celku. Problémy byly se složením ekonomických záruk, majitelé museli znovu napumpovat miliony do velkorysého rozpočtu.

Ačkoliv se zdála být budoucnost všelijaká, především vydařené play off zakončené až finálovou porážkou od Magnitogorsku, dala vlastníkům motivaci ve svém projektu pokračovat. Teď jim dalo zelenou i vedení soutěže.

„Lev nám doručil všechny dokumenty, potvrdil financování na budoucí ročník. Nemáme proti klubu žádné výhrady,“ řekl Dmitrij Kurbatov, viceprezident KHL. Díky tomu je možno přistoupit k podepisování nových kontraktů s hokejisty.

Návrh smlouvy obdržel například Ondřej Němec, včera potvrdil prodloužení o dva roky Calle Ridderwall. Pokračuje taktéž hledání nového trenéra, podle informací Sportu by se jím mohl stát Jukka Rautakorpi.

Za dva roky existence se Lev zapsal do ligových dějin poměrně výrazně. Drží rekord v návštěvnosti, když jeho finálový zápas letos sledovalo v O2 Areně 17 073 lidí. Pro připomenutí, v minulém ročníku se na gážích tuzemského celku vyplatilo přibližně 444,6 milionu korun, což ho mezi ostatními účastníky KHL řadilo na 13. místo.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud