8. září 2011 • 16:47

Rakve českých hokejistů zamíří na Staroměstské náměstí

Autor: ljš
Vstoupit do diskuse
19
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový národ se s hokejisty Karlem Rachůnkem (†32), Janem Markem (†32) a Josefem Vašíčkem (†30) rozloučí tam, kde vždy slavil jejich úspěchy - na Staroměstském náměstí. Rakve s jejich těly tam budou převezeny hned po příletu do České republiky. Zástupci Českého svazu ledního hokeje se na tom dohodli s jejich rodinami.



Datum, kdy se poslední rozloučení s hokejisty uskuteční, není zatím, podle prezidenta svazu Tomáše Krále, jasné. Čeká se na vyjádření ruské strany, kdy bude schopná těla sportovců do země dopravit. Podle Krále je nejbližším možným termínem neděle. Pokud by k převozu došlo v noci, konala by se akce následující den, pokud během dne, zorganizují akci okamžitě. Svaz na sebe převezme odpovědnost za veškerou organizaci, včetně finančních nákladů.

Během čtvrtečního večera bude na Staroměstském náměstí instalováno pódium s fotografiemi, kam budou také přemístěny svíčky, květiny a vzkazy, které lidé zatím spontánně nechávali uprostřed náměstí. Instalována bude také kondolenční kniha, kam budou moci fanoušci psát další vzkazy.

Jejich čísla budou vyjmuta z reprezentace

Podle Krále budou čísla 63 (Vašíček), 15 (Marek) a 4 (Rachůnek) na jejich počet na vždy vyjmuta z reprezentační soupisky. Všichni tři tak byli posledními hráči v historii českého hokeje, kteří je mohli mít na dresu. Král také dodal, že příští České hokejové hry budou odehrány s podtitulem "In memoriam Josefa Vašíčka, Jana Marka a Karla Rachůnka".

Na Staroměstském náměstí spolu s fanoušky smutnil i Patrk Eliáš
Na Staroměstském náměstí spolu s fanoušky smutnil i Patrk Eliáš

Vstoupit do diskuse
19
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud