30. prosince 2012 • 15:46

Hokejisté Lva prohráli v Petrohradu, na lopatky je složil Kovalčuk

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté pražského Lva prohráli v nedělním zápase Kontinentální hokejové ligy na ledě Petrohradu 3:5. Pražský tým dvakrát v zápase vedl, nakonec o jeho porážce rozhodl dvěma góly kanonýr SKA Ilja Kovalčuk.



Lev, povzbuzený předchozí cennou výhrou na ledě obhájce prvenství Dynama Moskva, začal neohroženě i proti dalšímu velkému favoritovi celé soutěže. V deváté minutě se jako první provinil proti pravidlům Pěrvyšin, v přesilovce si do střelecké pozice najel bek Němec a otevřel skóre.

Rovněž domácí udeřili v přesilovce, byť jim to trvalo o trochu déle. O 12 vteřin dříve poslal provinilce Krejčíka zpátky do hry ranou bez přípravy rovněž obránce Dallman.

Zdálo se, že úvodní část směřuje ke smíru, ale s tím se nehodlal smířit Voráček a už 19 sekund po Dallmanově trefě vrátil vedení Pražanům. Na začátku druhého dějství dohrávali hosté přesilovku po Thoresenově trestu.

Tentokrát ovšem neuspěli a jen co SKA zformoval své řady, Něprjajev v samostatném úniku překonal Štěpánka. Ten dostal na tento duel v brance přednost před Pöpperlem a zachytal si tak proti svému bývalému klubu, z nějž přišel do Lva v průběhu rozehrané sezony.

Jen o chvilku později byl v obrovské šanci znovu Něprjajev, Štěpánek ale v jejich minisouboji dorovnal krok. V 34. minutě šel však již Petrohrad poprvé v utkání do vedení, oč se proti svým krajanům zasloužil úspěšně dorážející Průcha.

Hosty to nepoložilo a už za minutu a půl zajistil další vyrovnání stavu Jaroslav Svoboda. Petrohradští zahájili tlakem třetí část hry a jejich snahu korunoval vedoucí trefou Kovalčuk, jenž v 43. minutě zacílil přesně pod horní tyč.

Hosté bojovali, ve své snaze ovšem naráželi na pozorného gólmana Bobrovského. V samém závěru si Lvi zkomplikovali situaci dvěma oslabeními, přesto zkusili power play, ale jejich snahu definitivně zchladil vteřinu před závěrečnou sirénou Kovalčuk.

V dalším duelu úřadovali nejúdernější duo KHL Sergej Mozjakin - Jevgenij Malkin. Ti si v posledním utkání Magnitogorsku v tomto roce vylepšili bilanci o deset kanadských bodů. Na debaklu Chabarovsku 7:0 se každý z nich podílel pěti body - lídr kanadského bodování Mozjakin čtyřmi góly a asistencí, Malkin měl opačnou bilanci.

Metallurg napodobil předchozí drtivé vítězství 6:0 nad Novokuzněckem, obě čistá konta vychytal finský brankář Ari Ahonen. Mozjakin skóroval ve třetím zápase za sebou. Tentokrát nejprve přihrál Malkinovi na vedoucí gól a pak opakovaně těžil z akcí hvězdy Pittsburghu.

Mozjakin vede produktivitu KHL s 63 body (28+35) z 37 utkání, Malkin má o čtyři body a dva zápasy méně (19+40). Magnitogorsk bude přespříštím soupeřem Lva 8. ledna v Praze. O dva dny dříve bude český nováček soutěže hostit Jekatěrinburg.

Kontinentální hokejová liga:

SKA Petrohrad - Lev Praha 5:3 (1:2, 2:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 19. Dallman (Kovalčuk), 22. Něprjajev (Bobrovskij, Pěrvyšin), 34. Průcha (Martensson, Semjonov), 43. Kovalčuk (Tichonov), 60. Kovalčuk (Tichonov, Dallman) - 10. Němec (Hossa, Vrána), 19. Voráček (Christensen, J. Svoboda), 35. J. Svoboda (Hossa, Surový). Rozhodčí: Rönn (Fin.), Zacharov - Zacharenkov, Putilin (všichni Rus.). Vyloučení: 3:6. Využití: 2:1. Diváci: 12 100.
Sestavy: Petrohrad: Bobrovskij - Čudinov, Kalinin, Alexandrov, Dallman, Semjonov, Pěrvyšin - Průcha, Martensson, Thoresen - Tarasenko, Tichonov, Kovalčuk - Arťuchin, Kučerjavenko, Rybin - Burdasov, Něprjajev, F. Fjodorov. Trenér: Jukka Jalonen.
Lev Praha: Štěpánek - Němec, Oystrick, Krejčík, Chára, Porseland, Mikuš, Hunkes - Voráček, Christensen, Danielsson - Řepík, Vrána, T. Rachůnek - Hossa, Surový, J. Svoboda - Cipulis, Karamnov, Birner. Trenéři: Václav Sýkora, Jiří Kalous a Vitalij Karamnov.

Další nedělní výsledky: Omsk - Atlant Mytišči 0:1, Čeljabinsk - Novosibirsk 2:3 po sam. nájezdech (za domácí Bulis 0+1), Chanty-Mansijsk - Jaroslavl 4:6 , Barys Astana - Nižnij Novgorod 5:4 v prodl., Jekatěrinburg - Novokuzněck 3:4 v prodl., Magnitogorsk - Chabarovsk 7:0, Dynamo Moskva - CSKA Moskva 2:4. V neděli se ještě hraje duel Petrohrad - Lev Praha.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud