11. prosince 2013 • 17:00

Lvi vymazali Radulova! Na osmý pokus porazili CSKA Moskva

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Lva Praha po dvou porážkách znovu zabrali a vyhráli na ledě CSKA Moskva 3:0. Jediný český účastník Kontinentální ligy ve své druhé sezoně porazil slavný ruský klub poprvé na osmý pokus. O branky se postarali Švédové David Ullström s Martinem Thörnbergem a český útočník Jiří Sekáč, finský gólman Atte Engren udržel své první čisté konto.



MATCH OVERVIEW LEGACY
11. 12. • 16:30
CSKA Moskva
CSKA Moskva
0:3
ONLINE
11. prosince
16:30
HC Lev Praha
HC Lev Praha
Góly

Domácí:

Hosté: 21:40. Ullström, 57:43. Thörnberg, 58:49. Sekáč

Sestavy

Domácí: Proskurjakov – Mišarin, Zajcev, Denisov, Rylov, Eminger, Jegoršev, Pervyšin – Grigorenko, Radulov, Prochorkin – Saprykin, Filippula, Morozov – Fefelov, Žarkov, Frolov – Neprjajev, Ljubimov, Fjodorov – Nemirovskij

Hosté: Engren – Gragnani, Němec, Oystrick, Mäenpää, Jaakola, O'Byrne, Nakládal, Mikuš – Azevedo, Novotný, Ullström – Sekáč, Zackrisson, Thörnberg – Ridderwall, Vrána, Klepiš – Matai, Cingel, Řepík

Rozhodčí

Gusev, Nalivaiko – Goljak, Dedjulja

Stadion

Lev nastoupil bez nemocného gólmana Vehanena a podruhé za sebou se dostal do branky Engren. V první třetině musel řešit jediný střelecký pokus soupeře, zatímco Proskurjakov zasahoval hned dvanáctkrát. Ale obraz hry takové střelecké převaze neodpovídal, úvodní dějství velké šance nenabídlo ani na jedné straně.

Na přelomu úvodní a druhé třetiny Lev nevyužil přesilovou hru, ale ve 22. minutě už se radoval z vedení. Nakládalovu střelu od modré čáry tečoval Ullström a Proskurjakov na změnu směru kotouče neměl šanci zareagovat. Rychle mohli zvýšit Sekáč a Vrána. V polovině utkání se ubránili Pražané při Řepíkově trestu a při následném náporu CSKA odolal Engren i se štěstím.

V závěrečném dějství držel Lev těsný náskok. Hráči CSKA se mohli dostat do šance paradoxně při Denisovově vyloučení, ale Grigorenka zastavil při přečíslení domácích Jaakola. V 55. minutě se domácím rýsovala početní výhoda po vyloučení Mäenpääho, ale po osmi vteřinách fauloval Radulov a bylo po přesilovce.

Lev pojistil náskok v 58. minutě, kdy se po Sekáčově přihrávce prosadil Thörnberg. Výhru ještě podtrhl při power play do prázdné branky nejproduktivnější hráč Lva Sekáč.

Kontinentální hokejová liga:

CSKA Moskva - Lev Praha 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 22. Ullström (Nakládal, Novotný), 58. Thörnberg (Sekáč, Mäenpää), 59. Sekáč (Azevedo, Novotný). Rozhodčí: Gusev, Nalivajko - Goljak, Dědulja. Vyloučení: 3:2. Bez využití. Diváci: 3137.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud