7. března 2016 • 13:02

Divadlo u konce. Rebel Kovalčuk je zpátky v Petrohradu. I v sestavě?

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl kolem toho velký humbuk, když před dvěma týdny dostal padáka. Jenže poté, co horké hlavy vychladly, se situace vrátila k normálu. Jinými slovy, Ilja Kovalčuk je znovu členem kádru Petrohradu a je připraven na dnešní první čtvrtfinálové utkání Gagarinova poháru proti Dynamu Moskva v ruské metropoli.



Návratu hokejového rebela by už nic nemělo bránit, Kovalčuk se zapojil do dopoledního rozbruslení s týmem, řeší se jen, zda nastoupí do úvodní partie s Dynamem. Pokud ne (ale spíš ano), pak ve druhém střetnutí už by chybět neměl.

Ruský kanonýr byl vyhozen z týmu zkraje předchozí série s Jaroslavlí, když se nepohodl s asistentem kouče SKA Vladimirem Fedosovem. Pro ruský hokej to rázem bylo téma číslo 1. Hráč s ročním příjmem 15 milionů dolarů a nehraje?!

Čekalo se s napětím, zda Petrohrad nebude hrát bez Kovalčuka ještě hůře, jenže přesný opak byl pravdou, odvelení náladového útočníka mimo tým ambiciózní armádě náramně prospělo.

Proto se nyní řeší, zda Petrohrad vůbec dělá dobře, mnohými je Kovalčuk považován za rušivý element. Jeho střelecké schopnosti mu nikdo neupírá, na druhou stranu, nejedni experti soudí, že bez něj působí SKA semknutěji, spoléhá více na týmovou práci než na hvězdný individuální um.

Dvaatřicetiletý Kovalčuk sehrál v aktuální sezoně 50 zápasů, nabral 49 bodů (16+33), po návratu z New Jersey před třemi roky zvládl v KHL 218 bodů, v nichž si zapsal 210 bodů (86+124).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud