22. listopadu 2016 • 11:49

Konec nejistotě. Po NHL jde Nakládal do Ruska, hrát bude za Jaroslavl

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový obránce Jakub Nakládal bude hrát v KHL za Jaroslavl. Český reprezentant nedávno ukončil v NHL smlouvu s Carolinou NHL a vrátil se do Evropy. Účastník zářijového Světového poháru se s Lokomotivem dohodl na spolupráci do konce sezony.



"Jakubovi bude brzy 29 let, a přestože dlouho upřednostňoval NHL, nyní už nechtěl čekat dál a vysedávat na tribuně. Chce hrát tam, kde bude mít pravidelné vytížení, což považuje důležité i směrem k jeho působení v české reprezentaci," uvedl hráčův agent Robert Spálenka ze společnosti Sport Invest.

Nakládal odešel do NHL před rokem, kdy se podepsal smlouvu s Calgary. Za Flames sehrál 27 zápasů s bilancí dvou branek a tří asistencí. Na farmě ve Stocktonu si připsal v 35 duelech 14 bodů za dva góly a 12 přihrávek.

Po letošním SP se dohodl na angažmá s Carolinou. V dresu Hurricanes se ale představil jen třikrát. Minulý týden se bronzový medailista z mistrovství světa 2012 a účastník tří světových šampionátů s klubem domluvil na ukončení smlouvy a zamíří do KHL, kde již působil.

"Soutěž dobře znám, už se tam moc těším. Potřebuji pravidelně hrát, větší zatížení už mi chybělo," řekl Nakládal, jenž má za sebou čtyři sezony v KHL v dresech Ufy, Spartaku Moskva a Lva Praha. Ročník 2014/15 před odchodem do NHL strávil ve finské lize v barvách TPS Turku.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud