8. dubna 2017 • 17:24

Filippi zmírnil porážku Magnitogorsku. Finále KHL začal lépe Petrohrad

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obhájci Gagarinova poháru z Magnitogorsku prohráli v prvním finálovém utkání Kontinentální hokejové ligy s Petrohradem 4:5. Nejproduktivnější hráč play off Jan Kovář se v domácím celku neprosadil, jeho krajan Tomáš Filippi gólem 11 sekund před koncem už jen snížil dvoubrankovou ztrátu.



Petrohrad na ledě Metallurgu vedl 1:0 a 3:2, v poslední třetině pak hosté dvěma góly v rozmezí necelých dvou minut unikli na rozhodujících 5:3. Filippi ještě při závěrečném náporu prostřelil Igora Šesťorkina a dal čtvrtý gól v play off, vyrovnat však už Magnitogorsk nestihl.

V petrohradském týmu vstřelil dva góly Jevgenij Dadonov, v domácím mužstvu měl Sergej Mozjakin bilanci 1+1 a s 23 body se v kanadském bodování play off dotáhl na vedoucího Kováře . Toho v 37. minutě fauloval Ilja Kovalčuk a za zásah do hlavy byl vyloučen do konce zápasu.

O Gagarinův pohár hrají týmy, které ovládly tři předchozí ligové ročníky. Druhé utkání série na čtyři vítězství je na programu v pondělí opět v Magnitogorsku.

MATCH OVERVIEW LEGACY
8. 4. • 14:00
Metallurg Magnitogorsk
Metallurg Magnitogorsk
4:5
ONLINE
8. dubna
14:00
SKA Petrohrad
SKA Petrohrad
Góly

Domácí: 21:50. Timkin, 23:11. Mozjakin, 39:07. Antipin, 59:49. Filippi

Hosté: 16:18. Ketov, 33:14. Dadonov, 34:24. Prochorkin, 55:01. Hersley, 56:59. Dadonov

Sestavy

Domácí: Košečkin (51. Samsonov) – Antipin, J. Birjukov, Lee (A), Bereglazov, S. Těreščenko, Chabarov, Dronov – Zaripov (A), Jan Kovář, Mozjakin (C) – A. Sjomin, Osala, Santala – Timkin, Filippi, Kosov – Železkov, Kaletnik, Platonov – De. Kazionov.

Hosté: Šesťorkin (Koskinen) – A. Bělov, J. Jakovlev, Hersley, Chafizullin, Zubarev, Zub, Rukavišnikov, Rykov – Ketov (A), Koskiranta, Kovalčuk (C) – Dadonov, Šipačov (A), N. Gusev – S. Plotnikov, Prochorkin, Širokov – Barabanov, Kablukov, Děrgačjov.

Rozhodčí

Bělov, Kulakov – Lazarev, Šichanov

Stadion

Arena Metallurg, Magnitogorsk

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud