10. října 2012 • 08:13

Hašek: Stroj na úspěch, neuvěřitelné zákroky i kuriózní situace

Autor: mt
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Fenomenální hokejový brankář Dominik Hašek ukončil svoji bohatou profesionální kariéru. Ta byla plná věhlasných úspěchů a neskutečných zákroků, kterými se nesmazatelně zapsal do historie nejrychlejší kolektivní hry světa. Připomeňme si největší okamžiky, smolné chvíle i kuriózní situace tohoto velikána mezi třemi tyčemi. 



Hašek a jeho zákroky ve finále SC 92
Naskočil až do posledního zápasu celé finálové série (celkově 0:4) proti hvězdami nabitému Pittsburghu Penguins. Ten vedl Mario Lemieux, po jehož boku skládal hokejovou maturitu mladičký Jaromír Jágr.

V posledním utkání celé série vystřídal tehdejší jedničku Chicaga Blackhawks Eda Belfoura a pořádně na sebe upozornil. V příští sezoně již Hašek nastupoval za Buffalo Sabres, kde prožil nejúspěšnější období v NHL.

Hašek v Buffalu - doba, kdy dominoval NHL
Hokejoví komentátoři už nevěděli jak popsat jeho neskutečné zákroky, kterými deptal soupeřovy útočníky. Díky svému osobitému stylu chytání předváděl opravdu neskutečné věci.

V dresu Šavlí posbíral nejcenější individuální trofeje. V roce 1994 získal svoji první Vezina Trophy (celkově se z ní radoval šestkrát). Roku 1997 zvedl nad hlavu první ze dvou Hart Trophy (ocenění pro nejužitečnějšího hráče celé NHL).

Nezapomenutelný výkon v Naganu
Neskutečný, nezapomenutelný, obdivuhodný, jedinečný! To byl výkon Dominika Haška na zimních olympijských hrách v Naganu. Hlavně díky němu získala česká hokejová reprezentace jediné olympijské zlato v ledním hokeji. 

Vytoužený Stanley Cup s Detroitem
V roce 1999 ještě v dresu Buffala dokráčel Hašek ke svému druhému finále Stanley Cupu. V něm Buffalo podlehlo Dallasu kontroverzní rozhodující brankou Bretta Hulla v prodloužení šestého zápasu (celkově na utkání 2:4).

Možná tento moment zlomil legendárního gólmana, aby si rozmyslel svůj první konec kariéry, který plánoval v následující sezoně. V profesionální kariéře pokračoval a v roce 2002 se dočkal vytouženého Stanley Cupu.

Haškova bitka s Royem nebo sestřelení Gáboríka
Dominik Hašek během své dlouholeté kariéry nepředváděl pouze nádherné zákroky. V jednom z tradičně vyhrocených zápasů Západní konference mezi Coloradem Avalanche a Detroitem Red Wings se dokonce málem popral s další brankářskou legendou Patrickem Royem. Popral se opravdu málem, jelikož když už přebruslil celé hřiště, před sokem upadl a z bitky sešlo.

Další nezapomenutelná sitace, které se hokejový brankář Dominik Hašek také zúčastnil, se odehrála v roce 2007, kdy netradiční rybičkou sestřelil slovenského hokejistu Mariána Gáboríka.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud