3. prosince 2011 • 09:45

Jágr zařídil při návratu skvělý obrat, připsal si dva góly a asistenci

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO – Jaromír Jágr se po potížích s třísly vrátil v pátek do sestavy Philadelphie a týmu pomohl dvěma góly a asistencí k výhře v Anaheimu 4:3 v prodloužení. Flyers už přitom prohrávali na ledě soupeře, na jehož trenérské lavičce debutoval Bruce Boudreau, o tři branky, pak ale zavelel k obratu aktivní Jágr, třetí hvězda zápasu.



Český útočník Dal první i druhou branku hostů, poté se podílel na vyrovnávacím gólu. V prodloužení rozhodl o výhře Flyers Claude Giroux.

"Dokonce i když jsme prohrávali 0:2 a 0:3, věděli jsme, že nehrajeme špatně. Skóre sice bylo nepříznivé, ale nemyslím si, že by to odpovídalo. Měli jsme nějaká střídaní, kdy jsme si velmi dobře vyměňovali puk, točili jsme je a bylo jen otázkou času, kdy nám to tam spadne," popisoval Jágr náladu na střídačce.

Český útočník při svém předchozím startu, kdy si obnovil zranění třísel, připustil, že návrat po zranění uspěchal.

Vynechal další tři utkání, tentokrát na něm ale žádné zdravotní problémy nebyly znát: hrál s obrovskou chutí a připsal si deset střel na branku.

"Cítil jsem se postupem času lépe a lépe. Ale měl jsem tam střídání, kdy jsem si myslel, že se půjdu vyzvracet," prohlásil Jágr.

První gól dal v závěru prostřední třetiny po teči střely Kimma Timomena, druhý zásah přidal ranou z pravého kruhu při dvojnásobné přesilovce. Tři minuty před koncem základní hrací doby pak z jeho práce za brankou těžil Scott Hartnell.

Podle Girouxe měl Jágr prsty i ve vítězném gólu v prodloužení, neboť brankář Jonas Hiller čekal přihrávku na českého útočníka, a tak mohl střílet do značně odkryté branky.

"Byl jsem tam asi minutu volný. A tak říkám trenérovi: potřebuji tady dalšího Čecha. Od těchto hráčů nedostanu přihrávku," vtipkoval Jágr.

Naopak do žertu nebylo domácím. Ztratili utkání, navíc doplatili na nedisciplinovanost kapitána Ryana Getzlafa, který v prodloužení dostal menší trest za faul na Jakuba Voráčka, k tomu si ale vysloužil další dvě minuty za řeči. A právě tuto možnost Flyers využili.

"Tohle už se nebude opakovat. Týmu to ublížilo, prohru beru na sebe. Řekl jsem rozhodčím hodně špatných slov, protože v této fázi utkání mi trest připadal přísný. Ale je mi líto, co jsem provedl, už se to nebude opakovat," dodal Getzlaf.

Pokazil tím Boudreauův trenérský debut na lavičce Ducks, kouč byl ale spokojený s energií a nasazením, které mužstvo vložilo do zápasu.

"Viděl jsem tam spoustu pozitiv. V útoku jsme schopnější, než jsem si myslel. Každý taky nechal na ledě všechno. Nebyla to otázka přístupu, každý dřel, jen nás v závěru srazily hloupé chyby," uvedl nový trenér Anaheimu.

VIDEO: Sestřih zápasu Flyers - Ducks

Anaheim - Philadelphia 3:4 v prodl. (2:0, 1:1, 0:2 - 0:1)
Branky: 9. Cogliano, 11. Selänne, 27. Gordon - 36. a 45. Jágr, 57. Hartnell (Jágr), 64. C. Giroux. Střely na branku: 22:47. Diváci: 15.975.

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud